دانلود پروژه بررسی فلزات سنگین
دسته بندي :
علوم پایه »
شیمی
عنوان پروژه : ب
ررسی فلزات سنگینتعداد صفحات : ۵۵
شرح مختصر پروژه : فلزات سنگین ، به هر عنصر شیمیایی فلزی که دارای چگالی نسبتا زیادی باشد و همچنین ، در غلظت های پایین، سمی باشد، بر می گردد. جیوه (Hg)، کادمیم (Cd)، آرسنیک (As)، کروم (Cr) ، تالیم (Tl) و سرب (Pb)، نمونه هایی از فلزات سنگین هستند.
فلزات سنگین از عناصر سازنده ی پوسته ی زمین هستند و دچار تخریب و یا فرسایش نمی شوند. این فلزات در اندازه ی بسیار کم ، از طریق غذا ، آب آشامیدنی و یا هوا وارد بدن ما می شوند. به عنوان عناصر کمینه یا فرعی ، بعضی فلزات سنگین مانند مس ، سلنیم و روی ، برای ادامه ی متابولیسم بدن انسان (یا حیوانات)، ضروری و حیاتی هستند . اما در غلظت های بالا، می توانند باعث ایجاد مسمومیت بشوند .
این فلزات جزء عوامل متشکله طبیعی آب دریاها میباشند و مقادیر فراوانی از آنها به صورت طبیعی از طرق متنوعی مانند فرسایش سنگهای معادن، باد، ذرات غبار، فعالیتهای آتشفشانی، رودخانهها و آبهای زیرزمینی وارد دریا میشوند. هدف از این پروژه بررسی و اندازه گیری دو فلز سنگین سرب و آهن در چهار نوع خوراک مصرفی، آب و عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان می باشد.
انسان و حیوانات همیشه در معرض آلودگی با فلزات سنگین میباشند اینگونه فلزات با ترکیبات ضروری بدن از قبیل اکسیژن، گوگرد و ازت به صورت گروههایی از قبیلS-S ، SH ، OH ، COO و COOH پیوند برقرار مینمایند. بیشتر ترکیبات ضروری بدن از جمله آنزیمها و پروتئینها دارای چنین گروههایی میباشند در نتیجه فلزات سنگین موجب وقفه فعالیت آنزیمها و اختلال در سنتز ترکیبات ضروری بدن میشوند
در این مطالعه از منابع غذا، ماهی و آب مزارع پرورشی قزل آلای رنگین کمان به منظور اندازه گیری میزان دو فلز سرب و آهن نمونه گیری صورت می گیردبا توجه به استاندارد های FAO برای فلزات سنگین و مقایسه آن با مقادیر بدست آمده در تحقیق حاضر، میزان این فلزات در آب، غذا و عضلات ماهی از حداکثر مجاز پیشنهادی کمتر میباشد. لذا هیچگونه خطری از جانب این منابع متوجه مصرفکنندگان بعدی مثل انسان نیست .
در ادامه فهرست مطالب پروژه بررسی فلزات سنگین را مشاهده میفرمایید :
چکیده
فصل ۱- مقدمه و طرح تحقیق
۱-۱- بیان مسأله
۱-۲- اهداف، فرضیات و سؤالات تحقیق
۱-۲-۱- اهداف تحقیق
۱-۲-۲- فرضیات تحقیق
۱-۲-۳- سؤالات تحقیق
۱-۳- روش تحقیق و پژوهش
فصل ۲- کلیات تحقیق
۲-۱- فلزات سنگین
۲-۱-۱ منشأ فلزات سنگین
۲-۲- سابقه تحقیقات در مورد سرب
۲-۲-۱- سابقه تحقیقات در مورد مسمومیت با سرب و اثرآلوده کنندگی آن در انسان
۲-۲-۲- اثر آلوده کنندگی سرب در آب دریا و ماهیان
۲-۳- سابقه تحقیقات در مورد آهن
۲-۳-۱- سابقه تحقیقات راجع به مسمومیت با آهن و اثر آلوده کنندگی آن بر انسان
۲-۳-۲- اثر آلوده کنندگی آهن در آب دریا و ماهیان
۲-۳-۳- مقادیر استاندارد پیشنهاد شده آهن و سرب از سوی سازمانها ومحققان مختلف
فصل ۳- مواد و روش کار
۳-۱- مواد و لوازم مورد نیاز
۳-۲- روش کار
۳-۲-۱- تاریخچه دستگاه جذب اتمی
۳-۲-۲- قسمتهای مختلف دستگاه جذب اتمی
۳-۲-۳- آماده سازی نمونه ها جهت اندازه گیری فلزات
۳-۲-۴- عمل هضم اولیه در فلزات
فصل ۴- نتایج تحقیق
فصل ۵- بحث و پیشنهادها
منابع
چکیده انگلیسی