بررسی و مقایسه میزان اضطراب دانشجویان پسر دانشگاه علمی کاربردی
دسته بندي :
علوم انسانی »
علوم اجتماعی
جامعه امروز با یك تغییر سریع به جلو میرود و عدم انطباق با تغییرات آن، موجب عدم سازگاری انسانها میشود. برای انطباق دادن خود با محیط، باید هم محیط و هم خود شناخته شود. احتیاجات و نیازهای افراد به دقت مورد كنكاش قرار گیرند، اگر این تحولات را وارد جریان دانش كنیم باید آموزشگاه، مدرسه و دانشگاه این تغییرات را در نظر بگیرند. یكی از موضوعاتی كه امروزه در روانشناسی به طور گسترده مطالعه میشود، نقش هیجانات و عواطف است. اضطراب میتواند عملكرد فرد را به شدت تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین درك اضطراب، روند و تأثیرات آن ضروری است.
بایستی گفته شود، كه اضطراب در بین انسانها وجود دارد، هر موجود با هوشی، اضطرابدارد، میتوان گفت كه اضطراب یك حالت طبیعی بدن است، انواع متعدد مسائل زندگی فردی، اجتماعی و جسمانی ایجاب میكند كه به طور دایم از خود سازگاری نشان دهیم، غیر از اضطراب چه چیزی ما را بر جلو بر میدارد و هر انسانی كه فكر میكند دارای سهمی از اضطراب است .
با شروع فصل امتحان باز هم شاهد سردرد، تهوع، دل درد و ... ناشی از استرس فراگیر امتحانی، میان دانش آموزان و دانشجویان هستیم. استرسی كه هر ساله با شروع فصل امتحانات، حتی جامعهشناسان، روانشناسان و كارشناسان مسایل آموزشی و تربیتی را هم به تحلیل، هشدار و ارایه راهكارها وا میدارد. پس ضرورت دارد تحقیقاتی در زمینه اضطراب و به خصوص اضطراب امتحان صورت پذیرد. دراین پژوهش نیز سعی شده است تا میزان اضطراب دانشجویان قبل از امتحانات و در ایام امتحانات با هم مقایسه شود. این پژوهش بر آن است تا به این سوال پاسخ دهد كه آیا میزان اضطراب دانشجویان قبل از امتحانات با میزان اضطراب دانشجویان در ایام امتحانات تفاوت دارد و آیا این تفاوت معنیدار است.
اهداف پژوهش
آیا بین میزان اضطراب دانشجویان قبل از امتحانات و موقع امتحانات تفاوت وجود دارد.
فرضیههای پژوهش
بین میزان اضطراب دانشجویان قبل از امتحانات و موقع امتحانات تفاوت وجود دارد.
تعریف مفهومی اضطراب امتحان
اضطراب
تعاریف ارائه شده از اضطراب
فیزیولوژی اضطراب
سبب شناسی اضطراب
الف) الكل
ب ) مسكنها :
علائم اضطراب
- علائم جسمانی اضطراب :
- علائم روانی اضطراب :
بیماریهایی كه در اثر اضطراب ایجاد میشود:
سرطان
- مسائل معده و روده
- سردرد و كمر درد
- بیماریهای ریوی و مسائل جلدی
رویكردهای نظری به اضطراب
نظریههای زیست شناختی اضطراب
نظریههای روانكاوی
نظریه فرویدی:
نظریه نو فرویدی :
نظریههای رفتاری اضطراب
-
محتوای فایل دانلودی:
docx