گريز از سزارين و زايمان بي درد
دسته بندي :
علوم پزشکی »
پزشکی
فهرست مطالب :
چكيده مقاله 1
مقدمه 2
تعريف و تاريخچه سزارين 2
علل افزايش آمار سزارين 3
عوارض سزارين 4
چه بايد كرد 5
تاريخچه زايمان بي درد 6
روشهاي مختلف زايمان بي درد ( داروئي ) 7
روشهاي غير داروئي 9
هيبنوتيزم ، TENS و طب سوزني 10
روش سايكو پروفيلاكتيك 11
زايمان در آب 11
ممنوعيتهاي زايمان در آب 13
فهرست منابع 14
چكيده مقاله
سزارين به عنوان يك پديده اجتماعي حال حاضر موجب ايجاد مشكلات زيادي براي جامعه پزشكي ، مادران و اقتصاد جامعه شده است .
در اين مقاله ضمن تعريف و بررسي علل و انديكاسيونهاي واقعي سزارين به مقايسه سزارين و زايمان طبيعي پرداخته وتاريخچه و عوارض و مزاياي هر روش عنوان گرديده است و با توجه به انگيزه اصلي تمايل به سزارين كه گريز از درد مي باشد روشهاي مختلف زايمان بي درد و شرايط و عوارض احتمالي عنوان گرديده و در پايان منابع متعدد تهيه مقاله ارائه گرديده است .
مقدمه
زايمان يك فرايند طبيعي است و حدود 85% زايمانها نياز به هيچ گونه مداخله درماني ندارد. اما متاسفانه در ساليان اخيرگرايش به زايمان به شيوه سزارين شديدا افزايش يافته است.به طوري كه آمار جراحي سزارين در ايران60% يعني4برابر استاندارد جهاني است و فقط 13/6%از اين موارد وضعيت سزارين اورژانسي بوده است.
درد زايمان شديدترين دردي است كه اكثر زنان در طول زندگي خود تجربه كردهاند. اين درد در شكمِ اول بهمراتب شديدتر و طولانيتر است. عوامل متعددي در شدت و الگوي دردهاي زايماني تأثير دارند. تعداد موارد بارداري، جنس نوزاد متولدشده، توانايي بدني و قدرت جسماني زن، وضعيت دهانة رحم و ارتباط آن با اندازة جنين از جمله عواملي هستند كه گاه سبب افزايش درد زايمان ميشوند. بر اساس يك بررسي علمي، درد در زنانِ باردارِ بالاتر از 40 سال، بخصوص در زايمان اول، بهمراتب طولانيتر و شديدتر است.
هيجان، ترس و اضطرابِ زن باردار نيز بر شدت درد او ميافزايد.
يك گروه تحقيقاتي در سال 1978 نشان داد كه درد و اضطراب باعث افزايش شيوع الگويهاي غيرطبيعي ضربان قلب جنين ميشود و وضعيت نوزاد حاصل بهمراتب نامناسبتر از نوزادي است كه اضطراب و درد در مادر وي تحت كنترل بوده است.
دكتر اختياري ميگويد: «علت اصلي ترس از زايمان، بياطلاعي يا داشتن اطلاعات غلط در مورد مراحل زايمان و عوارض احتمالي آن است. همچنين، چگونگي ارتباط ميان زن و همسرش نقش بسيار مهمي در ميزان درد دارد. تا آنجا كه حضور همسر در اتاق زايمان، به علت اثر تسكيندهندگي آن، تا حدودي از شدت دردهاي زايماني ميكاهد. زن در كنار همسرش بهمراتب اضطراب كمتري را در طي فرآيند زايمان تجربه خواهد كرد.»