بررسی تلفن و GPS

دسته بندي : فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات
فهرست مطالب
تاريخچه تلفن 2
تلفن در ايران 3
گاليله سيستم تعيين موقعيت ماهواره ای 4
GPS چيست؟ 5
اصول كارگيري GPS 6
روش تعيين موقعيت توسط GPS 8
نحوه كار كرد GPS 12
ماهواره‌هاي سيستم 14
تقسيم بندي GPS‌ها 15
مزاياي سيستم GPS 17
خطاهاي GPS 18
اصطلاحات موبایل 19
منابع 21

تاريخچه تلفن
اختراع تلفن نيز مانند هر اختراع مهم ديگر مبتنی بر کوشش‌ها و تجربيات گذشتگان و نتيجه رسيدن پيشرفت‌های علمی و فنی به مرحله‌ای معين بود. به اصطلاح بعضی از مورخان تاريخ علوم، تلفن نيز دارای نياکان و اجدادی است. يکی از اين پدران يا اجداد، لوله صوتی ; گوتی Gauthey است که در سال 1782 اختراع شد و صوت را تا فاصله هشتصد متری انتقال می‌داد. جد ديگر تلفن هوک بوده است که با نخ کار می‌کرد. اما تلفن در شکل تکامل يافته‌اش به وسيله الکساندر گراهام بل Graham Bell آمريکايی (1847-1922) اختراع شد. تلفن فرستادن پيام و دريافت آن را بدون آن که نياز به جدولی مانند الفبای مورس باشد ممکن ساخت. با استفاده از تلفن، مردمی که فرسنگ‌ها از يکديگر دورند، تقريباً مانند مواقعی که رو به روی يکديگر قرار دارند، می‌توانند صحبت کنند. گراهام بل در آغاز بيش‌تر به تحقيق در مورد ناشنوايان می‌پرداخت اما بعدها بطور کامل به علم و تکنيک روی آورد. بل در سال 1877 شرکت بل تلفن Bell Telephone Association را تأسيس کرد که هنوز هم بزرگ‌ترين کمپانی سازنده تلفن در جهان است. بعد از ظهر روز دوم ژوئن سال 1875 ميلادی مصادف با 11 خرداد 1254 شمسی گراهام بل با همکاری دوستش واتسن موفق به اختراع تلفن شد و در ژانويه 1876 ميلادی دستگاه تلفن بل به کار افتاد. دهم مارس 1876 ميلادی برابر با 1255 شمسی، بل از اتاق خود به‌وسيله اين دستگاه به دستيارش در اتاق ديگر گفت: آقای واتسن بياييد با شما کار دارم. تلفن، پس از اختراع کامل توسط بل به سرعت اشاعه يافت و سيم‌های آن از شهری به شهر ديگر کشيده شد. چهارده سال بعد از اختراع تلفن يعنی در سال 1890 ميلادی استروجر سيستم تلفن خودکار را بنا نهاد. در سال 1891 ارتباط تلفنی بين لندن و پاريس برقرار گرديد. دو قاره اروپا و امريکا تحت محاصره شبکه‌ای درآمد که روز به روز گسترش می‌یافت. روزی که بل درگذشت (سال 1922)، به احترام او ارتباط تلفنی بر روی شبکه وسيعی که دارای هفده ميليون تلفن بود به مدت يک دقيقه قطع شد. تلگراف و تلفن ارتباط سريع و فوری از راه دور را ميان نقاطی که می‌توانند سيم‌کشی بشوند، ممکن ساخت. اما از سال 1896 دانشمندان توانستند ميان دو نقطه که حتی سيم‌کشی نشده بود ارتباط سريع و فوری برقرار سازند (تلگراف بی‌سيم، تلفن بی‌سيم يا راديو تلفن).

تلفن در ايران
در سال 1265 شمسی مصادف با 1886 ميلادی، برای اولين بار در ايران، يک رشته سيم تلفن بين تهران و شاهزاده عبدالعظيم به طول 7/8 کيلومتر توسط بوآتال بلژيکی که امتياز راه آهن ری را داشت کشيده شد ولی در واقع مرحله دوم فناوری مخابرات در تهران از سال 1268 شمسی يعنی 13 سال پس از اختراع تلفن با برقراری ارتباط تلفنی بين دو ایستگاه ماشین دودی تهران و شهر ری آغاز شد. پس از آن بین کامرانیه در منطقه شمیران و عمارت وزارت جنگ در تهران و سپس بین مقر ییلاقی شاه قاجار در سلطنت آباد سابق و عمارت سلطنتی تهران ارتباط تلفنی دایر شد. وزارت تلگراف در سال 1287 شمسی با وزارت پست ادغام و به نام وزارت پست و تلگراف نامگذاری شد. در سال 1302 شمسی قراردادی برای احداث خطوط تلفنی زیرزمینی با شرکت زیمنس و‌هالسکه منعقد شد و سه سال بعد در آبان ماه 1305 شمسی تلفن خودکار جدید بر روی 2300 رشته کابل در مرکز اکباتان آماده بهره‌برداری شد. در سال 1308 شمسی امور تلفن نیز تحت نظر وزارت پست و تلگراف قرار گرفت و به نام وزارت پست و تلگراف و تلفن نامگذاری شد. مرکز تلفن اکباتان در سال 1316 شمسی به 6000 شماره تلفن رسید و دو سال بعد بهره‌برداری شد و در سال 1337 به 13 هزار شماره توسعه یافت. خطوط تلفن جدید یا کاریر نیز پس از شهریور 1320 مورد بهره‌برداری قرار گرفت و ارتباط تلفنی بین تهران و سایر شهرها گسترش یافت و مراکز تلفنی تهران یکی پس از دیگری تأسیس شد. وزارت پست و تلگراف و تلفن در سال 1383 به نام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تغییر نام یافت.

گاليله سيستم تعيين موقعيت ماهواره ای :
اين سيستم بعد از امواج راديويي مورد استفاده قرار گرفت كه در مجموع كامل تر از سيستم‌هاي راديويي بودند .
آژانس فضايي اروپا با پرتاب نخستين ماهواره گاليله به مدار زمين، ‌گامي جدي در جهت طراحي و ساخت سيستم ماهواره‌يي موقعيت ياب جهاني برداشت .
به گزارش سرويس «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايسنا، سيستم موقعيت ياب جهاني گاليله، شبكه‌اي متشكل از 30 ماهواره خواهد بود كه بر اساس كارايي اين ماهواره‌ها، اطلاعات دقيقي در خصوص زمان و مكان در اختيار كاربران بر روي زمين و حتي در هوا و فضا اين پروژه ماهواره‌ يي پيشرفته ارزشي بالغ بر 3/4 ميليارد يورو (معادل 4 ميليارد دلار و 3/2 ميليارد پوند) دارد كه از محل سرمايه‌گذاري‌هاي خصوصي و دولتي تامين شده و لقب پر هزينه‌ترين پروژه فضايي تاريخ را به خود گرفته است .
نخستين ماهواره از سري ماهواره‌ها در 28 دسامبر به مدار زمين پرتاب شده است. اين پرتاب به وسيله يك موشك «سويوز» ساخت روسيه و از پايگاه‌ فضايي «بايكونور قزاقستان» صورت گرفته است .
طبق برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته اين ماهواره‌ها با استفاده از فن‌وري‌هاي پيشرفته روز، دراطراف زمين مستقر مي‌شوند
اين سيستم موقعي ياب جهاني همچنين شامل ساعت‌هاي اتمي، به عنوان قلب هر گونه سيستم موقعيت ياب جهاني خواهد بود.
BBC در تحليلي درباره سيستم موقعيت ياب جهاني گاليله از اين طرح به عنوان يك پروژه سياسي ياد كرده و آورده است .
به گزارش ايسنا به نقل از BBC، اين سيستم موقعيت ياب جهاني پيشرفته (گاليله) پنج سطح خدماتي ارائه كرده و تغييرات گسترده‌اي را در اين زمينه نشان مي‌دهد .
نخستين ماهواره 600 كيلوگرمي مجموعه گاليله يك روز صبح با راكت روسي «سويوز» از سكوي «بايكنور» در قزاقستان به فضا پرتاب شد .
ولي با همه اين وجود سيستم گاليله مشكلات خاصي داشت اول اين كه نمي توانست موقعيت را در نزديكترين فواصل مشخص كند و ثانيا با تغيير شرايط آب و هوايي نمي توانست نتيجه مطلوبي را بدهد . بعد از اين سيستم‌ها سيستم‌هاي GPS وارد بازار شدند .
GPS چيست؟
GPS يا (Golobal Positioning System) يك سيستم مكان ياب جهاني است كه از شبكه اي با 24 ماهواره توسط وزارت دفاع امريكا ساخته شده است. و اطلاعات دقيقي از محل، و زمان را در سراسر دنيا در اختيار كاربرها قرار مي‌دهد. سيستم GPS سيگنال‌هايي را ارسال مي‌نمايد كه توسط گيرنده‌هاي GPS دريافت مي‌شود و موقعيت مكاني،‌ سرعت و زمان را در هر جاي كره زمين در هر موقع از روز يا شب و در هر شرايط آب و هوايي محاسبه مي‌نمايد. سيستم مكان‌ياب جهاني يا GPS يك منبع ملي و مورد استفاده بين‌المللي براي يافتن موقعيت محل،‌ مسيريابي و زمان سنجي مي‌باشد.
دسته بندی: فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات

تعداد مشاهده: 1546 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 21

حجم فایل:144 کیلوبایت

 قیمت: 4,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: