عوامل موثر بر طلاق در ازدواج های زود هنگام در شهر دهدشت

دسته بندي : علوم انسانی » علوم اجتماعی
فصل اول:کلیات تحقیق
1-1-مقدمه 4
1-2-بیان مسأله 4
1-3-اهمیت و ضرورت تحقيق 5
1-4-اهداف تحقیق : 6
1-4-1- هدف کلی : 6
1-4-2- اهداف جزئی: 6
1-6-فرضیه های تحقیق : 7
1-7-تعریف اصطلاحات مهم و متغیر های تحقیق : 7
فصل دوم:ادبیات و پیشینه تحقیق
مقدمه 9
انواع خانواده 10
1- خانواده باز و بسته : 11
2- خانواده بهنجار و ناهنجار : 11
تعریف ازدواج 12
مفهوم ازدواج 12
تاریخ ازدواج 13
نظام های زناشویی : 14
تعداد همسر : 14
چند شوهری : 15
چند زنی : 15
دایره همسر گزینی 15
روابط زناشویی 16
اهداف ازدواج 17
اهداف ازدواج درجوامع امروزی 17
نمودار 1 : هدفها ی ازدواج 18
ازدواج در ایران ( دوران گذشته و معاصر ) 18
اختلاف میانگین سن دراولین ازدواج 19
عوامل موثر در موفقیت ازدواج و خانواده 20
ویژگی های شخصیتی 22
طلاق 24
تعریف طلاق 24
طلاق در نظام های حقوقی گذشته و حال 24
طلاق د رنظام حقوقی اسلام . 25
موجبات طلاق 26
پیامد های طلاق 26
ازدواج زود هنگام و تبعات آن 28
پیشینه پژوهش 30
فصل سوم: روش تحقیق
مقدمه : 33
طرح تحقیق 33
جامعه آماری 33
نمونه و روش های نمونه گیری 33
ابزار جمع آوری اطلاعات 33
فصل چهارم:تجزیه و تحلیل داده ها :
روائی و اعتبار ابزار 34
تعریف پایائی : 34
روش های آماری پژوهش 34
تجزیه و تحلیل : 35
پیشنهادات : 38

فصل اول
کلیات تحقیق

1-1-مقدمه
خانواده واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی انسان است . خانواده چیزی بیش از مجموعه افراد است که با هم در یک فضای فیزیکی و روان شناختی به سر می برند . سیستم خانواده دارای خصوصیات خود ابقایی واکنش نشان می دهد.
ازدواج ، قدم اول برای تشکیل خانواده است براساس یک پیوند رسمی بین زن و مرد. رابطه زن و مرد رابطه دوستی ،رحمت و مودت است . رابطه عشق ورزیدن و مهربانی است و این آغاز زندگی مسالمت آمیز اجتماعی است و ترقی و سعادت جامعه را تضمین می کند.
در پی دگرگونیهای اجتماعی – فرهنگی در غرب و فرآیند مدرن سازی در جهان سوم ، نهاد خانواده به پوشش کشیده شده است . در جوامع صنعتی ، خانواده به سوی فرو ریزی ساختارها و ارزشهایش پیش می رود ، در حالی که کشورهای رو به رشد گروههای خویشاوندی از هم می پاشد و شکل های جدید خانواده با نیازهای جوامعی که دستخوش دگرگونی های پرشتاب اند به دشواری منطبق می شوند .
در هر جامعه ایی هنجارهایی وجود دارد که روش و قاعده ی رفتار انسان ها را تنظیم می نماید . این هنجار ها در ایجاد نظم اجتماعی بسیار تأثیر گذار است . منابع این هنجارها گاهی دین و گاهی اجتماع است . در صورتی که هنجارها شکسته شود ، انحراف اجتماعی رخ می دهد و آن هنگام است که می بایست منتظر آسیب های فراوانی بود . یکی از مسائلی که بنیان خانواده را ویران می کند طلاق است ، جدا شدن زن و مرد تنها جنبه ظاهری مادی ندارد بلکه هنگامی که دو زوج از یکدیگر جدا می شوند ، به طور جدی در مقابل آسیب های روانی و اجتماعی قرر می گیرند .
عوامل متعددی را می توان برای طلاق نام برد که یکی از آن عوامل ازدواج زود هنگام می باشد . در حالی که آمارها از بالا رفتن سن ازدواج در بین جوانان ایرانی خبر می دهد ، بسیاری از طلاق ها بین زوجهایی صورت می گیرد که در سنین پائین ازدواج کرده اند . ازدواجی که با رویاهای کودکانه پیوند خورده و پس از آن ، واقعیت تلخ زندگی از پشت ابرهای رویا بیرون آمده است .

1-2-بیان مسأله
ایران ، در مقابل دنیای امروز جای مشخصی دارد ، دنیائی که کانون خانواده به سردی می گراید و در کشورهایی چون آمریکا و کانادا که از هر چهار ازدواج یکی منجر به طلاق می شود و روابط خارج از زندگی زناشویی را عادی می پندارند . در کشور ما ، هنوز خانواده ها متعهد ، اخلاقی و مسئول هستند و زنان و مردان آن مرز و بوم از قدیم الایام به کانون خانوادگی با احترامات ویژه و تقدس خاصی نگاه می کردند.
اما در دهه گذشته ما شاهد افزایش طلاق در کشور بوده ایم به طوری که جامعه را با مشکلات فراوانی روبرو کرده است . نرخ طلاق در شهر و استان های مختلف با رشدی صعودی همراه بوده و مسئولان مربوطه و کارشناسان مسائل اجتماعی را ملزم به بررسی و ارایه راهکار ساخته است . به اعتقاد برخی از کارشناسان مسائل اجتماعی ، افزایش نرخ طلاق متاثر از بالا رفتن سطح دانش و همچنین آگاهی زنان نسبت به حقوق قانونی خود است که طی سالیان دراز نادیده گرفته شده است . اما در این برهه زمانی و
دسته بندی: علوم انسانی » علوم اجتماعی

تعداد مشاهده: 1100 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: وورد

تعداد صفحات: 50

حجم فایل:612 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: