گزارش کارآموزی مخابرات ایذه

دسته بندي : عمومی » گوناگون

دانلود گزارش کارآموزی مخابرات ایذه
فرمت فایل: ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 78
مقدمه :
مخابرات به عنوان ارسال و دريافت خبر از دير زمان در اين كشور كهنسال رايج بوده است. يعني زمانهاي كه بشر به وسيله دود و آتش و سپس به وسيله نور و آينه و يا پيك و چاپار و تپه ها ايستگاههاي بين راهي اخبار و اطلاعات مهم اجتماعي و كشوري را به اقصي نقاط يك كشور و يا ما بين كشورهاي همجوار و ارسال و يا دريافت مي كرده اند.

اينك متجاوز از يك قرن از زماني كه مخابرات جديد برقي در ايران شروع به كار نموده مي گذرد و اين امر با معرفي تلگراف مورس از سال 1236 و سپس ارتباط تلفني ما بين تهران و شهر ري در سال 1266 آغاز گرديد.

پيشرفت و دست آوردهاي علمي بشر در زمينه مخابرات . الكتريسيته و الكترونيك آنچنان دگرگوني در صنعت مخابرات ايجاد نموده كه امروزه انواع سرويسهاي مخابراتي يا كيفيت عالي و با نرخهاي ارزان مي تواند در دسترسي دور افتاده ترين نقاط كشور قرار گيرد.

در كشور ما ايران نيز تحولات صنعت دمخابرات ادامه داشته بطوريكه استفاده از انواع تكنيك هاي مخابراتي بي سيم و باسيم نظر بوده و اين امر خصوصاً بعد از انقلاب شكوهمند اسلامي ايران براي ايجاد امكانات و سرويس هاي مخابراتي در روستاها و نقاط دور افتاده كشور از اهميت والائي برخوردار گرديده است.

اكنون با استفاده از مركز خود كار تلفن و كابلها و شبكه هاي ارتباتي بين شهري كه شامل شبكه هاي مايكروويو، كارير،PGM،UHF،VHF،HF ونيز تجهيزات تلفن خودكار بين شهري بين المللي و ارتباطات ماهوارهاي مي باشد، امكان برقراري ارتباط تلفني در شهرها و مابين شهرها و نيز در حد بين المللي وجود دارد.

با توجه به وسعت و تنوع خدمات و سرويسهاي مخابراتي، تهيه و تدوين آئين نامه ها و دستورالعمل هاي اجرائي مشتمل بر: تعرفه ها، نحوه ارائه خدمات و روابط بهره گيرندگان سرويس هاي خدماتي كه در اين جزوه شرح داده مي شود با شركت مخابرات، ضروري تشخص داده شده و لذا فعاليت هاي همه جانبه اي در اين زمينه بعمل آمد.

فصل اول
آشنايي كلي با مکان کارآموزی
تاریخچه سیستم مخابراتی در شهرستان ایذه :
مخابرات ایذه در سال 1356 با مرکز مغناطیسی 400 شماره شروع به کار نمود بعد از پیروزی انقلاب در سال 1361 مرکز خودکار 2000 شماره راه اندازی گردید که بر اساس نیاز شهر توسعه پیدا نمود که هم اکنون 27000 شماره منصوبه می باشد .

هدف این اداره فراهم نمودن امکانات ارتباط شهری و بین شهری و بین المللی جهت شهروندان و کمک به امر توسعه کشور بوسیله خدمات مخابراتی از طریق تلفن ثابت ، همراه ، دیتا ، فاکس ، اینترنت و غیره . این اداره دارای 47 نفر نیروی رسمی فنی ، مالی ، اداری و 20 نفر نیروی خدماتی پیمانکاری می باشد که واحدهای حراست تنظیف ، اطلاعات ، تعمیرات شبکه کابل هوایی و زمینی و تلفن های همگانی بوسیله پیمانکار و با نظارت کارشناسان رسمی اداره مي گردد .

این اداره دارای 22000 مشترک تلفن ثابت شهری 5000 مشترک تلفن ثابت روستائی و تعداد 15000 مشترک تلفن همراه و 200 دفتر مخابراتی در روستاهای اطراف می باشد . از سه بخش عمده فنی ، مالی و اداری تشکیل شده است که این بخش ها به 13 واحد تقسیم می شوند .

این اداره دارای 45 پست سازمانی شامل 27 پست کارشناسی 5 پست کاردان و13 پست پاسخگو ، تکنسین متصدی خدمات پرسنلی و تدارکاتی و 27 عنوان شغل می باشد بعد از رئیس اداره رؤسای واحدهای مالی و فنی دارای بیشترین اختیارات می باشند .

اداره مخابرات ایذه از لحاظ کلی به سه بخش فنی و مالی و اداری تقسیم می شود که قسمت های فنی شامل مرکز ، سالن دستگاه MDF ، شبکه ، کابل هوایی و زمینی ، خطوط راه دور ، تغذیه نیرو ، مراکز کم ظرفیت می باشد .

همچنین قسمت مالی از واحدهای حسابداری ، آبونمان ، حقوق و دستمزد تشکیل شده است و قسمت اداری از واحدهای امور اداری ، مشترکین تلفن همراه ، کنترل باجه های مخابراتی تشکیل شده است 

واحد آبونمان :
واحد آبونمان دارای وظایفی می باشد که این وظایف عبارتند از : صدور قبض تشخیص مشترکین ، ارائه ریز مکالمات ، جمع آوری ته قبض های پرداختی مشترکین از بانک ها ، ارائه مفاصا حساب ، قطع و وصل تلفن های بدهکار همچنین ارائه آمار و گزارش های هفتگی و ماهیانه جهت شهرستان و استان می باشد . از دیگر وظایف این واحد صدور قبض المثنی جهت مشترکینی که قبض تشخیص صورت حساب به دست آنها نرسیده می باشد .

طریق صدور قبض در واحد آبونمان به شرح زیر می باشد :

تمامی تماس های مشترکین در سیستم کامپیوتر مرکز ثبت شده و مرکز هر دو ماه یک بار کنترل کارکرد مشترکین را طی دیسکت به آبونمان اعلام می نماید و واحد آبونمان طبق تعرفه های مشخص و برنامه صدور قبض پس از اعمال کنتورها اقدام به صدور قبض تشخیص برای مشترکین می نماید ، محاسبه کارکرد تلفن ثابت با واحد پالس می باشد که نرخ هر پالس 44/7 می باشد .

فصل دوم
ارزيابي بخش هاي مرتبط با رشته علمي
1-2 موقعيت رشته كارآموز در واحد صنعتي با بررسي جزئيات سازماني رشته كارآموز در واحد صنعتي:

نظر به اينكه كارآموز رشته برق گرايش مخابرات مي باشد ، و اين واحد، ( اداره مخابرات ) با رشته ايشان مطابقت دارد. با توجه به اصول سوئيچينگ ، كه در كل تائين سيگنالهاي لازم جهت ارسال و تبديل آنها ، با توجه به تجهيزات الكترونيك كه در سيستمهاي مخابراتي كاربرد دارد. با واحدهاي ذكر شده كه توسط كارآموز پاس شده ، مشابهت خوبي دارا مي ياشد.

2-2 بررسي شرح وظايف رشته كارآموز در واحد صنعتي
اداره مخابرات ايذه داراي 18 مركز روستايي و 1 مركز شهري مي باشد كه هجده مركز روستايي و شهري زير نظر آقاي ستار امامي است
مراكز روستايي شهرستان ايذه عبارتنداز:
دهدز ، پيان ، ترشك سوسن ، بارانگرد ، ده ثريا ، ملاح ، ده كيان ، gsm ، راسفند ، چنارستان ، دكت ميانگران ، كهباد 2 ، موزرم ، كهباد 1 ، جواد سعيدي ، برآفتاب كاشكلي ، فالح ، حاجي كمال

به طور كلي وظايف قسمت نيرو به شرح زير مي باشد.

تنظيم ولتاژ شارژ نگهداري ، شارژ مجدد ، پانالل و مصرفي
تنضيم تعادل بار و محدود كننده جريان
تنظيم رله ها تايمري و غيره
تست لكيه آلارم هاي سمعي وبصري – يكسو كننده ها و ارسال به سوپر وايزرينگ
سرويس هاي فني – تابلوهاي فرمان DC و تابلوهاي MP و EMD
آزمايش ولتاژ و غلظت – درجه حرارت باطري ها
اندازه گيري ولتاژ و غلظت باتري هاي استارت و تنظيم سطح الكترون يك
تنظيم فركانس و ولتاژ خروجي و ژنراتور و ارسال آلارم هاي ديزل ژنراتور به سوپر وايزري و عملكرد كنترل پانلدر حالت مختلف كار
سرويس ديزل و پمپ سوخت تانك روزانه ، تعويض روغن فيلترهاي هوا و سوخت
آزمايش عملكرد كارتهاي فرماني و تنظيم آنها در تابلوهاي فرماني باتري كنترل پانل ها و يكسو كننده ها طبق دستورالعمل ها
TOP اورهال ديزل ژنراتور
بررسي و تعويض تسمه هاي طراحي و سرويس رادياتورها
آزمايش مدار گرم كننده و تنظيم ترموسات ديزل ها
آزمايش صحت آمپرهاا ، ولت مترها و تابلوهاي AC و DC
آزمايش پمپ سوخت و هوا گيري
ثبت گزارشات و عملكرد روزانه

وظايف زير در قسمت نيرو داراي كاربرد بيشتري است:

نصب منابع تغذيه 24 و 48 ولت
بررسي آلارم هاي ارسالي از منابع تغذيه
تعيين ولتاژ و فركانس و آمپر مولد AC
نصب سري باطري هاي 48 , 24 ولت
تعيين مقدار آمپر مصرفي از منابع تغذيه DC و مولد AC
تعيين ولتاژ ورودي AC و خروجي DC
تست كلي تابلوهاي AC
نصب تابلو PDB و PDU و اضطراري
موازي كردن منابع DC

3-2 – امور جاري در دست اقدام

توسعه ارتباطات راه دور از طريق زير بار آوردن فيبر نوري
توسعه شبكه ها يكابل روستايي نزديك بنار و واجل ...
نصب سوئيچهاي تلفن شهري
توسعه تلفن هاي همگاني كارتي و رايگان
نصب ديزل ژنراتور جهت مراكز روستايي
توسعه سيستم هاي GSM , BTS
بهسازي ساختمان هاي كلي مخابرات

4-2 – برنامه هاي آينده
- انجام شبكه LAN اداره مخابرات ايذه و شبكه WAN
- توسعه راه دور و مراكز تلفن
5-2 – تكنيك هاي كه توسط رشته مورد نظر در واحد صنعتي به كار مي رود
- نظارت بر كليه سيستم هاي AC و DC
سيستم هاي AC شامل كنترل پنل و محيط هاي دلتايي مي باشد.
- نظارت بر سيستم DC كليه كارتهاي فرمان – مدارهاي هشدار دهنده ، تعيين موقعيت آلارم دستگاهها يا سيستم است .
دسته بندی: عمومی » گوناگون

تعداد مشاهده: 2003 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

حجم فایل:71 کیلوبایت

 قیمت: 5,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: