گزارش کارآموزی شرکت تکنو ماشین
دسته بندي :
عمومی »
گوناگون
دانلود گزارش کارآموزی شرکت تکنو ماشین
فرمت فایل: ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 57
فهرست و بخش هایی از متن:
فصل اول
طراحی صنعتی
فصل اول
طراحی صنعتی :
طراحی صنعتی، حرفهای است که با خلق مفاهیم جدید در حوزههای مختلف زندگی انسانی سروکار دارد. طراحی برابرنهاده یا معادلی است که برای واژه Design انگلیسی بکار رفته است، در حالی که Industrial design یکی از زیرشاخههای Design است. در حال حاضر آموزش طراحی صنعتی در ایران، با یک گرایش کلی و تحت عنوان کلی طراحی صنعتی انجام میشود.
تاريخچه
حرفه طراحی صنعتی، در پی انقلاب صنعتی در اروپا و بر اساس يک ضرورت بوجود آمد. تا پيش از رخداد انقلاب صنعتی، محصولات و کالاهای مصنوع مورد استفاده مردم، توسط هنرمندان و پيشه وران با استفاده از روشهای دستی و نه ماشينی و در مقياس محدود ساخته می شدند. با ظهور ماشين و پديد آمدن روشهای توليد ماشينی، چهره مصنوعات دچار دگرگونی شد و مصنوعات دست ساز، آرام آرام جای خود را به مصنوعات زمختی می دادند که هيچ خبری از هنر هنرمند در آنها يافت نمیشد. همگی بدون توجه به زيبایی پيکره و صرفاً در جهت برآورده کردن نيازهای عملکردی طراحی و ساخته می شدند. در چنين وضعی بود که هنرمندان دست ساز با اعتراض به چنين نابسامانی خواستار طرد ماشين و فرزندان آن و بازگشت به اوضاع پيشين شدند. جنبش هنر و پيشه که سردمدار آن ویلیام موریس بود، در همين راستا شکل گرفت.
سبکشناسی طراحی
از سبکهای شناخته شده طراحی صنعتی می توان به موارد زير اشاره نمود:
نوگرایی (Modernism) يا سبک بینالمللی (International Style) که باوهاوس در آلمان از شناخته شده ترين مکاتب اين سبک است.
دِ اِستَیل در هلند. در اين سبک و در حوزه طراحی گریت ریتفلد (Gerrit Rietveld) را می توان نام برد. پیت موندریان نقاش نامی نيز، از نامداران همين جنبش هنری در حوزه نقاشی است.
فن برتر، های تک (High Technology)
لبه جدید (New Edge)
کمینهگرایی(Minimalism) که از بزرگان اين سبک می توان به فیلیپ استارک فرانسوی اشاره کرد.
ممفیس، بنيانگذار آن، طراح مشهور ايتاليایی اتوره سوتساس است.
آرت نووو (Art Nouveau) از سبکهای قدیمی طراحی است که در خلال سالهای ۱۸۸۰ تا ۱۸۹۰ ميلادی شکل گرفت.
استريم لاينينگ (Stream Line)استفاده از فرم قطره اشك، خاستگاه اين سبک آمريکاست.
سبک آمریکایی (American Style)
جنبش Werkbund آلمان
کارکردگرایی (Functionalism)
هنر تزئینی آمیخته (Art Deco)
فصل دوم
قالبگیری فشاری
فصل دوم
قالبگیری فشاری :
قالب گيري فشاري ،يكي از قديمي ترين فرآيندهاي قالب گيري شناخته شده است. در اين قالبها ماده پلاستيكي در محفظه قالب قرار گرفته وبا حرارت و فشار شكل مي گيرد. در اين قالبها ،معمولا از تركيبات گرما سخت(ترموست)،بصورت عمده واستفاده ميشودولي از محصولات گرما نرم (ترمو پلاستيك)در
برخي موارد وبه ندرت استفاده ميشود. موادي كه بعنوان شارژ اينگونه قالبها بكار مي رود،داراي اشكالي بصورت پودر ،ساچمه اي ،لايه اي وپيش فرم ميباشد.
قالبهاي فشاري عمدتا داراي يك عيب ميباشند بطوريكه ،در اثر فشار زياد موجود در داخل قالب پين هاي ضعيف وديوارهاي نازك دفرمه ميشوند ، بنابراين طراحان اين گونه قالبها به منظور كم رنگ كردن اين عيب ،از فرايند قالب گيري انتقالي كمك گرفته اند .
سال 1909توسط آقاي لئو بكلند ،جهت توليد پوسته راديو پيدايش يافت.
فرايند قالب گيري انتقالي، در زمان جنگ جهاني دوم شناخته شد بطوريكه در ابتدا كاربرد عمده اي در صنايع نظامي داشت.
فصل سوم
پیش بینی در طراحی قالب
فصل چهارم
آموخته های نرم افزاری
معرفی نرم افزار CATIA
قدرتمندترین نرم افزار طراحی، مهندسی و ساخت با کمک کامپیوتر در صنایع هوافضا، خودروئی و دریائی
در عصر تکنولوژی اطلاعات، با روشهای سنتی نمیتوان جوابگوی نیازهاي طراحی و ساخت بود و نمیتوان از توانمندیهای کامپیوتر را در این زمینه نادیده گرفت. مخصوصاً در میدان رقابت که پارامترهائی چون : هزینه، زمان، کیفیت و سود مطرح میباشند.
سیستمهای طراحی با کمک کامپیوتر ( CAD )، مهندسی با کمک کامپیوتر ( CAE ) و ساخت با کمک کامپیوتر ( CAM ) از سیستمهای مطرح روز دنیا در صنایع هوافضا، دریائی و خودروئی میباشند. از نتایج استفاده این سیستم ها میتوان کاهش زمان طراحی، کاهش خطا در طراحی، بهینه کردن طرح کاهش زمان تولید، افزایش کیفیت محصول و افزایش سود دهی را نام برد. در این راستا نرم افزارهای زیادی به بازار ارائه شده است؛ اما استفاده از یک نرم افزار جامع، در یک مجموعه از اهمیت خاصی برخوردار میباشد که نرم افزار CATIA یکی از این نرم افزارهای جامع میباشد.
کتیا ویرایش 5 ( CATIA V.5 ) یک یکپارچگی مناسب و قدرتمندی بین منابع انسانی و ابزارها و روشها و منابع های طراحی، مهندسی و ساخت در یک فرآیند کامل را ایجاد میکند. از توانمندیهای برجسته دیگر این نرم افزار: پرورش خلاقیت و نوآوری، به اشتراک گذاشتن دانش فنی در فرآیندها ارتباط مستقیم بین طرح سه بعدی مجازی و محصول واقعی و کاهش حلقه های طراحی و ساخت را نام برد.
فصل پنجم – نتیجه گیری