پاورپوینت آماده سازی زمین در طراحی شهری در 185 اسلاید-powerpoin-ppt

دسته بندي : فنی و مهندسی » معماری
آماده سازی زمین
نوشته شده توسط shahrsazi در 18 دی 1390 13:12

اولین تعریف آماده سازی زمین را می توان در دستورالعمل آماده سازی اراضی سازمان زمین شهری در سال ۱۳۶۴ یافت که در آن آمده است:

” آماده سازی زمین ،مجموعه فعالیتهای هماهنگ و ضروری در اراضی متعلق به سازمان زمین شهری است که به منظورایجاد امکان بهره برداری از اراضی جهت احداث واحد های مسکونی و تاسیسات جنبی آنها و رفع نیازهای عمومی صورت می گیرد.این فعالیتها به طور عمده و بر حسب ضرورت ، شامل تسطیع زمین، ایجاد شبکه های عبور و مرور ،خطوط سرویس دهنده ، شامل شبکه های آب و فاضلاب ،برق ، گاز و مخابرات می باشد. “
روشن ترین تعریف از آماده سازی در فصل چهارم آیین نامه اجرایی قانون زمین شهری مصوب ۱۳۶۷ هیات وزیران آ مده است که در آن آماده سازی زمین چنین تعریف شده است:

” آماده سازی زمین عبارت است از مجموعه عملیاتی که مطابق دستورالعمل وزارت مسکن و شهرسازی ،زمین را برای احداث مسکن مهیا می سازد و شامل موارد زیر است:

۱) عملیات زیربنایی از قبیل تعیین بروکف ،تسطیع و آسفالت معابر، تامین شبکه های تاسیساتی آب و برق ، جمع آوری و دفع آبهای سطحی و فاضلاب و غیره

۲) عملیات رو بنایی احداث مدارس، درمانگاه، واحد انتظامی ، فضای سبز، اداره آتش نشانی، اماکن تجاری و نظایر آن .
آماده سازی زمین شهرسازی اجرایی است.یعنی آنچه که درطرحهای جامع و تفصیلی برای شهر و شهر نشینان اندیشه و تدوین شده است باید در آماده سازی زمین به مرحله اجرا در آید. بنیادی ترین هدف پروزه های آماده سازی زمین تحقق توسعه شهری از پیش اندیشیده شده و یا طراحی شده برای افزایش عرضه مسکن در بازار عرضه و تقاضای مسکن شهری است.

طرحهای آماده سازی زمین پس از پیروزی انقلاب و به دنبال تصویب قوانین جدیدی( در سال ۱۳۶۰) در زمینه اراضی شهری که مالکیت دولت را بر اراضی وسیعی در داخل و حومه شهرها میسر می ساختند ، مطرح گردید ( بر اساس ماده ۱۱ قانون زمین شهری). این طرح از سال ۱۳۶۳ به بعد اجرا شد، اما ماده ۴۲ آیین نامه قانون زمین شهری مصوب ۱۳۶۶، طرح آماده سازی زمین را قانونی کرد.

فرایند پیش از تهیه طرح آماده سازی زمین:
ادارات زمین شهری استان، اراضی در اختیار خود را با توجه به تعداد متقاضی خواهان مسکن ، جهت اجرای برنامه آماده سازی به اداره کل مسکن و شهر سازی استان معرفی می نماید.

اداره کل مسکن استان موافقتنامه اجرایی را تنظیم و پس از تامین اعتبار توسط سازمان زمین شهری اجرا می کند. در حقیقت مراحل طرح آماده سازی عبارت است از:

۱) مکان یابی
۲) تهیه طرح
۳) اجرا
۴) واگذاری
چنانچه یک شهر و یا محل مورد آماده سازی دارای طرح تفصیلی باشد: تهیه طرح آماده سازی شامل چهار مرحله زیر است:
۱) تهیه طرح تفکیکی و تعیین تراکم
۲) طراحی جزئیات شامل شبکه معابر، میادین،فضاهای باز، سبز و غیره
۳) ایجاد زیر ساختهای اصلی شامل شبکه های آب ، برق، گاز، تلفن و فاضلاب.
۴) ایجاد مراکز محله ای شامل فضاهای اداری ،تجاری،بهداشتی و درمانی، آموزشی و تفریحی.
۵) سازمان تهیه کننده طرحهای آماده سازی زمین ، وزارت مسکن و مرجع تصویب این طرحها کمیسیون ماده ۵ است.
طرحهای آماده سازی زمین بیشترین تاثیر را در ایجاد ساختار کالبدی شهرهای جدید داشته اند.
آمده سازی زمین در منابع لاتین با دو مفهوم Site and Services و site planning قرابت دارد .
در دانشنامه ویکیپدیا می خوانیم ، Site and Services شیوه ای برای مهیا کردن سر پناه با منابع در دسترس ضعیف است . بایستی با دانستن آنکه ، تعداد زیادی از خانواده های با در آمد کم در جهان سر پناهشان را خودشان بنا می کنند که فاقد اصول اولیه بهداشتی ، دسترسی و برق هستند ، این استراتژی توسعه یافته است . این شیوه توانایی های گروه های استفاده کننده را به پرداخت قیمت زمین و هزینه های زیر ساخت های اولیه و قابل ارتقا پیوند می دهد . ایده اصلی فروش قطعات به همراه زیر ساخت های اصلی با قیمت بازار است تا از فروش دوباره مسکن دارای ارزش افزوده که معطوف به گروه های کم در آمد است ، جلوگیری شود .
لینک ثابت
محمد حسن سعداله
یکشنبه 4 مرداد 1394 ساعت 19:44

شهرداری شهمیرزاداز خانه باغی که پایان کار آن در سال 66 اخذ شده است و در حال حاضر می خواهیم بفروشیم رقمی بابت آماده سازی زمین طلب میکند.سوال اینست مگر این ملک زمین بایر است که نیاز به رساندن امکانات آب و برق وگاز داشته باشد .لطفاٌراهنمایی فرمایید.
ارسال نظر
دسته بندی: فنی و مهندسی » معماری

تعداد مشاهده: 2552 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: pptx

تعداد صفحات: 185

حجم فایل:18,252 کیلوبایت

 قیمت: 15,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: