گزارش کارآموزی ساختمان فلزی

دسته بندي : کارآموزی » عمران و ساختمان
دانلود گزارش کارآموزی ساختمان فلزی
فرمت فایل: ورد
تعداد صفحات: 23
مقدمه
ميدانيم كه بشر براي مصون ماندن از اثرات عوامل جوي و طبيعي مثل برف و باران و سرما و گرما و حمله حيوانات و همچنين حمله ساير اقوام به غارها پناه برده است و از آن زمان تا به حال انسانها هميشه به فكر آن بوده اند كه مسكني راحت و بهتر براي خود داشته باشند و حال كه رشد جمعيت در دنيا بطور چشمگيري افزايش يافته و بشر از لحاظ علمي و فني مشكلات متعددي را حل نموده در ساختن ساختمان نيز مانند ساير امور تحولات عمده اي بوجود آورد و ديگر ساختن خانه هاي تك واحدي جوابگوي احتياجات جوامع بشري نبوده و بهمين علت سيستم خانه سازي به كلي دگرگون شده و استفاده از مصالح مقاوم نيز مانند فولاد و سيمان در ساختمان رايج شد و در اثر آن بافت شهرها از حالت افقي به حالت عمودي تبديل شد و امر آپارتمان سازي در ساختمانهاي چندين طبقه متداول گرديد.

هر سازه اي با هر نوع كاربرد نيازمند انجام روندي است كه باعث بوجود آمدن محصوليست كه خواسته ها و نيازهاي كارفرما (صاحب كار) را به بهترين وجه ممكن برآورد سازد . براي اجراي يك سازه موفق پيروي از روند زير ناگزير است:

الف - فاز اول :
  انجام مطالعهاتي كلي علمي ، تحقيقي و فني اوليه مثل مطالعات خاك شناسي ، توپوگرافي محل اجرا، طرح اوليه بر اساس كاربري مورد نياز و … و همچنين جمع آوري اطلاعات اوليه كامل .

ب – فاز دوم :
  طراحي و محاسبه سازه و تهيه نقشه هاي اجرايي كامل بر اساس اطلاعات كسب شده در فاز اول.

ج – فاز سوم:
  عمليات اجرايي بر اساس نقشه هاي تهيه شده در فاز دوم.

بديهي است كه با توجه به مدت محدود دوره كارآموزي در تمام مراحل اجرايي حضور نداشته ام لذا جزئيات انجام عمليات اجرايي را كه در آن حضور داشته ام بصورت كامل آورده و بقيه مراحل را قبل و بعد از دوره كارآموزي بصورت كلي مطرح مينمايم.

پس از تصميم گيري براي احداث يك سازه براي كاربري مورد نظر كارفرما با توجه به خواسته هاي طرح فاز يك عمليات احداث آغاز ميگردد كه اين فاز عبارت است از تحقيقات اوليه در مورد طرح جمع آوري اطلاعات ژئوتكنيكي از قبيل نوع خاك محل احداث براي محاسبه مشخصات خاك مانند مقاومت فشاري خاك براي طراحي فنداسيونهاي درون خاك.

پس از تكميل اطلاعات مورد نياز طرح ، فاز دوم طرح آغاز ميگردد . انجام طرح معماري سازه و طراحي و محاسبات مهندسي اعضاء بطور همزمان انجام گرفته و كار مهندسين معمار (architects) و محاسبات سازه (مهندسين عمران) در تقابل يكديگر قرار دارند به اين معني كه تا تكميل طرح معماري و انجام محاسبات يك سازه ممكن است اين طرح بارها تغيير كرده و مورد باز بيني مجدد قرار بگيرد.

پس از پايان طراحي معماري سازه و انجام طرح نهائي اعضاء نوبت به رسم نقشه هاي اجرايي ميرسد.

ديتايل هاي اجرائي يا همان نقشه هاي اجرائي بايد بگونه اي ترسيم گردند كه هيچ گونه ابهامي در هنگام اجراء بوجود نيايد . چنانچه در هنگام اجراء بعلت تغيير نوع مصالح مصرفي و يا غير اجرائي بودن نقشه اي ، ملزم به تغيير نقشه هاي اجرائي گرديم (كه اين امر توسط پيمانكار به اطلاع ناظر كارفرما (ناظر مقيم) خواهد رسيد. و يا انيكه كارفرما مطابق سليقه و نظر شخصي خود تغييراتي در نقشه هاي ايجاد نمايد لازم است كه دستورات تغييرات جديد بصورت (دستور كار) از طرف ناظر به اطلاع پيمانكار رسيده شود.

با تكميل شدن نقشه هاي اجرائي ، طرح آماده ، اجرا بوده و فاز دوم به پايان مي رسد . جهت اجراي طرح دو روش مرسوم است:

1- عقد قرار داد اجراء توسط كارفرما به پيمانكار مورد نظر خود (كه اين مورد در طرحهاي خصوصي ديده ميشود)

2- به مناقصه گذاشتن طرح كه در اين صورت طبق قوانين سازمان برنامه و بودجه و وزارت مسكن و شهرسازي ، شركتهايي حق شركت و انتخاب در مناقصه را دارند كه از نظر درجه بندي توانايي انجام طرح مزبور را داشته باشند. شركتي كه در مناقصه برنده ميشود بايد برنامه زمان بندي اجراء عمليات اجرايي را بصورت جزء به جزء ارائه داده و عمليات اجرا را مطابق اين برنامه زمان بندي پيش برد و پيش از هر كاري اقدام به تجهيز كارگاه خود نمايد.

پياده كردن نقشه (رنگه ريزي طرح) بر روي زمين :

اين عمل بر اساس نقشه هاي معماري فنداسيونها انجام ميگيرد . مطابق اين نقشه
(نقشه ها ) موقعيت مكاني ، ابعاد و ارتفاع كف فنداسيونها از نقطه مبد‌ا (بينچ مارك) مشخص شده تا آماده عمليات خاكبرداري و قالب بندي فنداسيونها گردد.

موقعيت قرار گرفتن فنداسيونها به دو طريق مشخص ميگردد. طريقه اول كه در كارهاي جزئي و ساده مورد استفاده قرار ميگيرد ، استفاده از ريسمان كشي براي رنگ ريزي و شلنگ تراز براي مشخص كردن ارتفاع كف فنداسيونها ميباشد . در دروش دوم كه براي كارهاي دقيق و بزرگ مورد استفاده قرار ميگيرد استفاده از دوربين تئودوليت و شاخص (مير) براي مشخص نمودن موقعيت مكاني و ارتفاعي فنداسيونها روي زمين ميباشد.

خاكبرداري محل فنداسيونها
پس از اتمام پياده كردن نقشه فنداسيونها روي زمين ، نوبت به خاكبرداري محل
رنگ ريزي مي رسد . لازم است از هر طرف حداقل 10 سانتيمتر بيشتر خاكبرداري شود تا براي قالب بندي فنداسيون نيز فضاي كافي موجود باشد . اين كار را در ساختمانهاي بزرگ با استفاده از ماشينهاي مكانيكي مثل لودر و بيل مكانيكي و در ساختمانهاي كوچك با دست انجام ميدهند.
دسته بندی: کارآموزی » عمران و ساختمان

تعداد مشاهده: 1815 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: word

حجم فایل:31 کیلوبایت

 قیمت: 2,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: