پاورپوینت ارتباطات سازمانی در مدیریت رفتار سازمانی
دسته بندي :
جزوه »
تربیتی
تحقيقات نوين مديريتي نشان ميدهد كه ارتباطات ضعيف درون سازماني يكي از بزرگترين عوامل ايجاد هزينه به شمار ميآيد كه درصد قابل توجهي از آن به صورت هزينههاي غيرمستقيم و پنهان است.
مقوله ارتباطات چند وجهي است و در ابعاد مختلف سازمان قابل بررسي ميباشد كه غالباً در محدوده وظايف واحد منابع انساني يا روابط عمومي قرار ميگيرد. در يك نظرسنجي انجام گرفته در ايالات متحده آمريكا در حدود 95% مديران، مهمترين عامل موثر در زمينه منابع انساني را مقوله ارتباط و به طور خاص ارتباطات داخلي بيان كردند و مديريت موثر آن را از موارد كليدي در ارتقاي توان رقابتي سازمانها دانستند.
اهميت ارتباطات سازماني غالباً در امر تصميمگيري مناسب و به موقع مورد توجه قرار ميگيرد در سازمانهاي بزرگ كه استفاده از رويكرد تصميم گيري مستقيم و فرد به فرد ميسر نيست استفاده از سيستم ارتباطي مناسب به گونهاي كه از اطلاعات تمامي دست اندركاران به صورت مناسب و در زمان موردنياز استفاده شود از اهميت شاياني برخوردار است.
مقوله ارتباطات از سويي ديگر ابزار اجراي راهبردها و رويكردهاي اساسي سازمان ميباشد. تبيين چشم انداز سازمان براي كاركنان، تعيين اولويتهاي سازماني و انگيزه بخشي به آنان پيش نياز اجراي اثربخش راهبردها و برنامه هاي سازمان ميباشد كه هيچ يك از آنها بدون طراحي سازوكار ارتباطي مناسب بين سازمان و كاركنان به عنوان اصلي ترين سرمايه هاي سازمان، امكان ظهور نمييابند و اين مسئله نقش ارتباط را به عنوان يك جزء ضروري در آميزه كسب و كار (Business Mix) پررنگ ميسازد.
ايجاد تغييرات مناسب در سازمان به گونه اي كه بقاي سازمان را در عرصه پرچالش رقابت كنوني كه شرايط آن هرلحظه دشوارتر از شرايط پيشين آن ميگردد، تضمين نمايد از جمله تواناييهاي اصلي موردنياز رهبران سازمانهاي امروزي به شمار ميآيد. بديهي است كه استقرار اين تغييرات بدون بسترسازي مناسب نزد كاركنان و ايجاد تعهد در آنها به منظور جلب بيشتر همكاري آنان در جهت پياده سازي مناسب اين تغييرات امكان پذير نميباشد و در اين زمينه نيز سيستم ارتباطي مناسب بين سازمان و كاركنان نقش تعيين كننده دارد به بياني ديگر مقوله ارتباط از جمله عوامل تعيين كننده و اساسي در مديريت تغيير ميباشد.
طبق يافتههاي روانشناسي نزديك به 60 درصد اوقات روزانه افراد صرف ارتباطات انساني ميشود و بر همين مبنا دور از ذهن نخواهد بود كه ادعا شود در سازمان ها به عنوان مجموعه و گروهي از انسانها ارتباطات ميبايستي به عنوان عاملي مهم و تعيينكننده مورد بررسي قرار گيرد.
ارتباط به زبان ساده" فرايند ارسال و دريافت پيام "تعريف ميشود. ارتباط زماني موثر است كه عكسالعمل مطلوبي را كه مدنظر فرستنده پيام است، در گيرنده ايجاد كند. بديهي است كه بايد ارتباط را در چارچوب يك سيستم دوسويه تبادل اطلاعات مورد بحث و تدقيق قرار داد.
يك ارتباط مؤثر داراي ويژگي هايي از قبيل: كامل بودن، به اندازه بودن، توجه و برآوردن نياز ارتباطي، استحكام داشتن، روشني و شفافيت و صحيح بودن ميباشد كه همگي آنها بايد در طراحي سيستم ارتباطي كارآمد مدنظر قرار گيرند.
نتيجه ارتباط، تأثيرگذاري و ايجاد تغيير مطلوب رفتاري يا نگرشي درگيرنده است. تاثيرگذاري به مديريت احتياج دارد. به عبارتي تأثير در ديگران به هر منظوري كه انجام شود بايد مانند هر برنامه مديريتي ديگر با برنامهريزي و تفكر همراه گردد و قصد و اهداف آن روشن و به خوبي درك شده باشد.
مقدمه
امروزه محيطهاي كسب و كاري با چالشهاي گوناگوني از قبيل گسترده شدن تعاملات دروني و بيروني سازمان، با نياز به ارتباط بيشتر واحدهاي سازماني و ضرورت نظارت مستمر بر پيشرفت كارها و ... مواجهند. مديران سازمانها نياز دارند كه با سرعت و دقت بيشتري روند انجام امور را نظارت و پيگيري نمايند. تعاملات روزمره سازمان و حجم تبادل اطلاعات در دورههاي كاري فشرده به اندازهاي افزايش پيدا ميكند، كه انجام و پيگيري آنها به صورت دستي و سنتي عملا خارج از توان نيروي انساني بوده و ممکن است با مشكلات زيادي همراه شود.
در سالهاي اخير، پيشرفت فناوري اطلاعات و شاخههاي وابسته به آن، راه حلهاي مختلفي را فراروي محيطهاي كسب و كاري قرار داده است. در اين ميان، سيستمهاي اطلاعات از مهمترين و كاراترين راه حلها براي تسهيل، كنترل و نظارت بر گردش اطلاعات در سازمانها است. سيستمهاي اطلاعاتي، برنامههاي نرم افزاري هستند كه با استفاده از رايانه و بانكهاي اطلاعات (DATA BASE) ، كار جمعآوري، ذخيره، بازيابي و كنترل اطلاعات را در سازمانها تسهيل مينمايند.