آسیب شناسی انقلاب در وصیت نامه امام خمینی(ره)

دسته بندي : عمومی » گوناگون
عنوان مقاله: آسیب شناسی انقلاب در وصیت نامه امام خمینی(ره) "با محوریت وصیت نامه سیاسی ـ الهی امام خمینی(ره)"
قالب فایل: WORD

فهرست مطالب:
مقدمه
1 ـ مفهوم آسیب شناسی
2 ـ ضرورت بحث آسیب شناسی
3 ـ چرایی و عوامل پیدایش انقلاب اسلامی ایران از نظر امام خمینی
1- ماهیت طاغوتی رژیم شاهنشاهی
2- نداشتن پایگاه مردمی و جدایی از ملت
3- وابستگی رژیم وقت به بیگانگان
4- استبداد و ظلم
5- ترویج فساد دامنگیر نهادهای حكومتی
4- آسیب شناسی انقلاب اسلامی ایران از منظر امام راحل
الف) آسیب شناسی انقلاب اسلامی در بُعد فرهنگی
1 ـ فراموشی اهداف و آرمانهای انقلاب
2 ـ نفوذ اندیشه های بیگانه
3 ـ آفت ارتجاع و عدم پویایی فقه سنتی
4 ـ مأیوس كردن مردم از اسلام با ارائه چهره وارونه از آن
ب) آسیب شناسی انقلاب اسلامی در بُعد اجتماعی
1 ـ شكاف در وحدت روحانیان و دانشگاهیان
2 ـ شكاف در وحدت نسلهای انقلاب
3 ـ انزوای نیروهای اصیل انقلاب
ج ـ آسیب شناسی انقلاب اسلامی در بُعد سیاسی
1 ـ جدایی و تفرقه میان نیروهای انقلابی
2 ـ ضعف و ناتوانی تبلیغاتی
3 ـ ورود نیروهای مسلح در احزاب، گروهها و جبهه ها
4 ـ قانون گریزی در لوای احساس مسئولیت
د) آسیب شناسی انقلاب اسلامی در بُعد اقتصادی
1 ـ توقع اصلاح یك روزه عالَم
2 ـ عدم تحقق عدالت اجتماعی
فرجام سخن
منابع و مآخذ


* مقدمه:

"پرسش از «آسیب شناسی انقلاب» در جامعه انقلاب شده، برای قشرها و گروههای مختلف سیاسی ـ اجتماعی، یك نواخت و هم سطح نیست. این اختلاف سطح از دو منظر قابل بررسی است.
1 ـ دشواری به كارگیری واژه «آسیب شناسی»:

پاتولوژی یا آسیب شناسی، واژه ای است كه از علوم پزشكی وارد حوزه علوم اجتماعی شده است. این اصطلاح به معنای شناخت بیماریهاست؛ بیماریهایی كه هرگاه بخشی از بدن انسان را مورد تهاجم قرار می دهند، سلامت و شادابی را از آن می گیرند و آن را رنجور می سازند. با این همه، به كارگیری این واژه در حوزه مطالعات علوم اجتماعی، دشواریهایی به همراه دارد كه ناشی از ماهیت پدیده های اجتماعی است.

2 ـ دشواری اندازه گیری:

چگونه می توان ویژگیها یا درجه سلامتی یك پدیده اجتماعی را تعیین كرد یا توضیح داد، تا در گام بعدی بتوان به آسیب شناسی آن پدیده پرداخت؟ تعیین چنین ویژگیهایی برای انقلاب اسلامی بسیار دشوار است. چه بسا آنچه را كه كسی از ویژگیهای ذاتی انقلاب می شمارد، دیگری امری عرضی بداند. یا آنچه را كه كسی از اهداف اصلی و اولی انقلاب می داند، دیگری از اهداف ثانوی آن به شمار آورد. بنابراین، افقهای معرفتی و گرایشهای عملی، معانی گوناگونی به موضوع «آسیب شناسی» می دهد. و نمی توان بر مبنای الگوهای ماركسیستی یا لیبرالیستی نگاه آسیب شناسی به انقلاب اسلامی داشت؛ چون نگاه هر یك از این دو مكتب به انقلاب متفاوت از دیگری است.

سئوال اصلی در این مقاله عبارت است از اینكه، آسیبهای فراروی انقلاب اسلامی كه مانع از حصول نهایی اهداف انقلاب و تداوم آن می شود (براساس وصیت نامه الهی ـ سیاسی) چه می باشند؟

در رابطه با سئوال اصلی این نكته قابل ذكر است كه، به جهت كاستن از اختلاف نظرها و تكیه زدن بر موضعی صریح و شفاف، اجمالاً وصیت نامه الهی سیاسی امام را آئینه تمام نمای خواسته ها و اهداف امام خمینی فرض می گیریم و براساس آن به ارایه آسیب شناسی می پردازیم. همچنین، همانگونه كه قبلاً اشاره شد، در این آسیب شناسی ما بر مبنای الگوی جامعه شناسی سیاسی دینی عمل خواهیم كرد و هیچ توجهی به الگوهای مكاتب امروز جهان ـ به خصوص ماركسیسم و لیبرالیسم كه نگاه خاصی به انقلاب دارند ـ نداریم.

روش مطالعه: روش اسنادی و كتابخانه ای است كه بر تحلیل نیز استوار است. به عبارت دیگر، روش تحلیل محتوایی و كتابخانه ای است.


فرضیه: از نظر امام خمینی یك رشته بیماریهایی در جامعه وجود دارد كه رعایت نكردن آنها شادابی و سلامت انقلاب را به خطر می اندازد. این بیماریها در عرصه های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی قابل بروز است. نكته قابل توجه این است كه آسیب شناسی یك موجود ـ انقلاب یا یك انسان ـ لزوماً به معنای آسیبهایی نیست كه الان هست. نباید این طور تلقی كرد كه آنچه به عنوان «آسیب شناسی انقلاب» مطرح می شود، حتماً به آنچه كه امروز وقوع یافته است نگاه دارد؛ لذا ما آسیبهای ممكن را بررسی می كنیم؛ چه الان باشد، چه بعداً پیش بیاید. اگر با این دید، به آسیبهای ممكن انقلاب نگاه می كنیم، نباید نتیجه بگیریم كه آنچه ممكن است به عنوان آسیب پیش بیاید، الان وجود دارد."
دسته بندی: عمومی » گوناگون

تعداد مشاهده: 2230 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 20

حجم فایل:20 کیلوبایت

 قیمت: 4,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: