جوشکاری لیزر
دسته بندي :
فنی و مهندسی »
مواد و متالوژی
عنوان مقاله: جوشکاری لیزر
قالب فایل: WORD
فهرست مطالب:
● مقدمه
● لیزر
● ساختار لیزر
● مایعات مثل لیزرهای رنگی
● گازها
● جامدات
● خواص امواج الکترومغناطيسی نور
● سیر تحول و رشد
● سازوکار لیزر
● گونههای لیزر
● دسته بندی
● کاربردهای لیزر
● فيزيک ليزر
● توليد نور Generation of light
● قانون توان و انرژی
● جوشکاری لیزر
● مزاياي جوشكاري ليزر
● موارد استفاده اشعه ليزر
● مزاياي جوشكاري ليزر
* بخشی از ابتدای مقاله:
مقدمه
نور ليزر نوع كاملاً جديدي از نور است؛ درخشانتر و شديدتر از هرچه كه در طبيعت يافت ميشود. ميتوان نور ليزري آنچنان قوي توليد كرد كه هر مادهي شناخته شدهي روي زمين را در كسري از ثانيه بخار كند. مي تواند سخترين فلزات را سوراخ كند يا به راحتي جسم سختي مثل الماس را سوراخ كند و از آن بگذرد.
برعكس، باريكهي كم قدرت و فوقالعاده دقيق انواع ديگر ليزر را ميتوان براي انجام دادن كارهاي بسيار ظريف مثل جراحي روي چشم انسان به كار برد. نور ليزر را ميتوان خيلي دقيق كنترل كرد و به صورت باريكهي مداومي به نام موج پيوسته يا انفجارهاي سريعي به نام پالس درآورد.
اگرچه اصول بنيادي ليزر از 40 سال پيش شناخته شده بود، نمايش اولين ليزر، دريچهاي را به طرف يكي از هيجان انگيزترين و پردامنهترين پيشرفت هاي تكنولوژي قرن بيستم گشود. در ظرف چند سال پس از نمايش اولين ليزر، انواع بسيار گوناگوني از ليزرها به صورت ابزارهاي عملي به صور گوناگون به كار گرفته شدند. ليزرها در تكنولوژي انقلابي جديد پديد آوردهاند و تأ ثير آنها بر زندگي ما در آينده نيز ادامه خواهد داشت.
امروزه گسترهي وسيعي از ليزرها در همه جا به كار گرفته شدهاند. فروشگاههاي بزرگ و بسياري از انبارهاي بزرگ خوردهفروشي براي جستجوي خودبهخود، ثبت قيمتها و صورتبرداري از اقلام خريداري شده، در قسمت حساب كننده از ليزر بهره ميگيرند. در دستگاههاي ويدئويي از نور ليزر براي خواندن ديسكهاي ويدئويي و ايجاد تصوير متحرك همراه با صدا استفاده ميكنند. مقدار زيادي اطلاعات را روي ديسكهاي ليزري ثبت ميكنند تا بعداً روي صفحهي كامپيوتر خوانده شوند يا توسط چاپگرهاي ليزري به شكل نسخهي سخت روي كاغذ چاپ شوند.
در پزشكي نور ليزر به عنوان نوع جديدي چاقوي جراحي بدون خونريزي استفاده ميشوند و وقتي كه نسجي مثل قسمت معيوب كيسهي صفرا در خلال جراحي برداشته ميشود، رگهاي خوني بسته ميشوند. كارهاي دندانپزشكي با ليزر درد كمتري دارند و براي روكش و پل دندان از ليزرها استفاده ميشود.
در صنعت از ليزرها براي عمليات گرمايي فلزات، جوش دادن قسمتها به يكديگر و وسايل همترازي دقيق استفاده ميشود. ليزرها را براي اندازهگيري دقيق فاصلههاي خيلي بزرگ و نيز فاصلههاي خيلي كوچك به كار ميبرند. افزون بر اينها ليزرها را همراه با تارهاي نوري، براي انتقال بهتر دادهها و بهبود ارتباط تلفني به كار ميگيرند. ليزرها در حال تغيير دادن نحوهي پژوهش دانشمندان هستند. ليزرها ميتوانند چشمهي جديدي از قدرت الكتريكي بيافرينند، مشابه فرايندي كه در خورشيد براي توليد انرژي به وجود ميآيد.
لیزر
ليزر مخفف عبارت Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation میباشد و به معنای تقويت نور توسط تشعشع تحريک شده است .ليزر وسيلهای برای تبديل نور معمولی به پرتوی باريک و متراکم است. دستگاه ليزر يک جريان الکتريکی را از مادهای که میتواند جامد, مايع يا گاز باشد عبور میدهد. بعضی از اتم های ماده انرژی جذب میکنند و کوانتوم ساطع میکنند. اين امر موجب میشود که اتم های ديگر نيز کوانتوم ساتع کنند. اين کوانتوم ها (بستههای تشعشع) بين آينه هايی به عقب و جلو منعكس میشوند و نهايتاً به صورت نوری با يک طول موج واحد شليک میشوند. اولين ليزر جهان توسط « تئودور مايمن » اختراع گرديد كه در آن از ياقوت استفاده شده بود. . پس از دو سال آقای علی جوان دانشمند ایرانی برای نخستین بار لیزر گازی هلیوم- نئون (He-Ne) را ساخت.
نوع سوم و چهارم ليزرها که ليزرهای مايع و نيمه رسانا بودند اختراع شدند. در سال ۱۹۶۷ فرانسويان توسط اشعه ي ليزرِ ايستگاههایِ زمينيشان, دو ماهواره ي خود را در فضا تعقيب کردند, بدين ترتيب ليزر بسيار کار بردی به نظر آمد. نوری که توسط ليزر در يک سو گسيل میگردد بسيار پر انرژي و درخشنده است و قدرت نفوذ بالايی نيز دارد به طوري که در الماس فرو میرود.امروزه استفاده از ليزر در صنعت به عنوان جوش آورنده ي فلزات و چاقوی جراحی بدون درد در پزشکی بسيار متداول است....