محتوای فایل دانلودی:
براي احداث هر سازه بايد اعضاء به گونه اي طراحي شوند كه تحمل بارهاي وارده را داشته باشند. بار وارده از طريق سازه به زمين (خاك) وارد ميشود. بنابراين لازم است خاك نيز تحمل بارهاي وارده از طرف سازه را داشته باشد. همه خاكها اين توان را ندارند. بنابراين بايد روشي اتخاذ نمود كه وضعيت خاك از ديدگاه ظرفيت باربري، مقاومت برشي و نشست بهبود يابد. به اين منظور، روشهاي زيادي در رابطه با تثبيت خاك مورد بررسي قرار گرفته است. در اين تحقيق هم با اضافه كردن درصدهاي مختلف بامبو به خاك و آزمايشهاي مكفي و بررسي موارد فوق الذكر اين نتيجه حاصل ميشود كه با افزودن درصدهاي مختلف بامبو به خاك مقدار بامبو بهينه حدود 4% وزني ميباشد كه با افزايش آن ظرفيت باربري، مقاومت برسي و نشست بهبود مييابد.
خاك طبيعي محل عمليات ساختماني هميشه براي اهداف موردنظر كاملاً مناسب نميباشد و خواص مكانيكي خاك چه به عنوان مواد زيربنا و چه به عنوان ماده پر كننده خاكريز سد و غيره با توجه به اهميت سازه و انتظار ما از آن و ديگر شرايط مربوط به سازه بايستي بهبود يافته و اصلاح گردد.
به عنوان نمونه در نهشتههاي دانهاي، خاك طبيعي ممكن است خيلي شل باشد و نشست الاستيگ زيادي از خود نشان دهد. در چنين حالتي لازم است كه قبل از احداث سازه، خاك متراكم شود تا وزن مخصوص و در نتيجه مقاومت برشي آن افزايش يابد.
در اين روش براي تثبيت خاك از يك يا چند ماده شيميايي استفاده ميشود و دو نوع محلول عمده كه بيشتر مورد استفاده قرار ميگيرند، محلول سيليكات سديم و كلرور كلسيم ميباشند كه در اثر واكنشهاي ناشي از اين محلولها عمل تثبيت انجام ميشود، اما به طور كلي هر ماده شيميايي (اعم از طبيعي يا مصنوعي) كه بتواند خاك را سمنته و نفوذناپذير نمايد، بتوان در اين طبقه قرار داد.
بامبو گياهي است از خانواده گندميان يا علوفه با ساقه بندبند و توخالي كه در حدود 1500 گونه از آن در دنيا يافت ميشود. اين گياه بدون آنكه براي توليد و استفاده از آن در هزينه و نيروي انسان قابل توجهي صرف شود، ساليات درازي است كه در تامين خوراك و مسكن نيمي از جمعيت جهان نقش عمدهاي را ايفا كرده است.
امروزه با توجه به رشد روزافزون جمعيت، كمبود مواد اوليه و محدود بودن منابع طبيعي در جهان از بامبو به دليل امتيازات ويژه آن در مصارف گوناگون استفاده ميشود. كارشناسان توجه ويژهاي به كاربردهاي آن داشته و دارند.