محتوای فایل دانلودی:
بیشتر مورخان و باستان شناسان عقده دارند که بین النهرین محل پیدایش تمدن بوده است . وجود رودخانه پر آب ، آنرا مهد مهمترین تمدنهای رودخانه ای ساخت و موقعیت ارتباطی بسیار مناسب آن ، موجب تماس با سرزمین های دیگر و در نتیجه پیشرفت و انتشار تمدن گردید . چنانچه بعضی از علوم و از همه مهمتر احتملا پیدایش خط از بین النهرین باستان می باشد . نخستین شهر های مهم تاریخ نیز در همین سرزمین بوجود آمدند و بدنبال خود قواعد زندگی مدنی را پدید آوردند . برتری محسوس تمدن بین النهرین باستان ، آن سرزمین را کانون توجه اقوام همجوارش ساخته بود و از این رو رفت و آمد اقوام و درگیری میان آنان ، اگر چه از یک سو موجب پر تلاطم شدن تاریخ آن گردید از سوی دیگر موجب تنوع و توسعه فرهنگ نیز می شد . در پی این تاریخ پر فراز و نشیب در حالیکه بیش از 3000 سال از حیات تمدنی بین النهرین باستان می گذشت در حدود 500 ق . م حیات سیاسی آن به پایان رسید و جزئی از تاریخ ایران باستان گردید .
تمدن بين النهرين با داستانها و زندگي اجنه در هم پيچيده شده است .
اجنه ي بسياري مسئول مرگ و قرباني شدن هزاران هزار انسان بي گناه در اين مناطق هستند. اقوامي مثل سدوم که دختران و پسران جوان را در معبد خدايان جن خود زنده به آتش کشيدند .
در لوجه هاي تمدن آشور و ايلام و سومر ارتباطات نزديک بين اجنه و انسانها نمايش داده شده است و بسياري از اين لوجه هاي ترسيم مي کند که چگونه اجنه با انسانها در آميختند و چگونه موجودات وحشتناکي از نيمه انسان و نيمه جن ساختند.
اطولا هر کجا که در متون باستاني با نام خدايان روبه رو مي شويم منظور اجنه هستند چون اجنه طول عمر بسيار زيادي داشته و مثلا میلیون سال براي آنها به کوتاهي يک فصل قلمداد مي شود . بنابراين مي توان مطمئن بود که تمام اجنه اي که در باستان وجود داشتند هنوز هم زنده هستند و هنوز هم به دنبال راهي براي ورود به دنياي ما و فريب دادن انسانهاي ضعيف النفس هستند. بسياري از نويسندگان غربي که با مفهوم جن آشنايي ندارند به اشتباه آنها را به موجودات فضايي تعبير مي کنند ! و سبب گمراه کردن افکار مي شوند.
پيدايش تمدنهاي سومري و عيلام در خاک بين النهرين و خوزستان توجه ساميان ساکن صحراي عربستان را, به خود جلب نمود و بتدريج به منطقه بين النهرين کشاند.با گذشت زمان ساميان يکي از اقوام ساکن بين. النهرين شده وبتدريج صاحبان قدرت ومسند گرديدند بنحوي که 1000 سال قبل از ميلاد اکثريت بسياري از (پاتئسي ) را در اختيار گرفتند. ) شهرهاي سومري و بعضا حاکميت شهر در سال ياد شده فردي سامي موسوم به ماني شتو با استفاده از مسند پاتئسي خود حاکميت سومريان را نقض نموده و سلسله پادشاهي کيش را بوجود آورد. سلسله شاهي مذکور بارها بر عليه دولت عيلام اعلام جنگ کرده و به خاک ماننا حمله نمود.
كهن ترين زيگوراتي كه ناكنون در بين النهرين (عراق كنوني) توسط باستان شناسان خاكبرداري و شناسايي شده است زيگوراتيست كه اورنمو موسس سلسله سوم اور در سال 2100 قبل از ميلاد يعني 4100 سال پيش در شهر باستاني اور محل تولد حضرت ابراهيم نبي بنا كرده بود او اين زيگورات را در كنار معبدي كه براي نيايش خدايان ساخته بود بر پا داشته است. اين زيگورات در اصل داراي سه طبقه بوده است كه در حال حاضر تنها طبقه اول آن باقي مانده است. راه دست رسي به بالاترين طبقه بوسيله سه رشته پلكان رشته پلكان مياني و دو رشته پلكان جانبي صورت ميگرفت. زيگورات با خشت بنا شده بود و پوسته خارجي آن را از آجر ساخته بودند.