پاورپوینت درباره مهدویت

دسته بندي : علوم انسانی » معارف اسلامی
تعداد اسلاید:102

نوع فایل: power point (قابل ویرایش)

مهدویت

مهدويت و احياي دين

موعودي كه در روايات اسلامي، به آمدنش در فرجام تاريخ وعده داده شده است، نمونه صالحان صادق و خليفه الهي است كه پس از جهاني شدن ظلم، قيام كرده و زمين را پر از عدل داد ميكند...

مهدويت و احياي دين

حتي اگر از عمر اين جهان يك روز بيش نمانده باشد، خداوند آن روز را طولاني مي كند تا خليفه اي از خاندان رسول خدا و از فرزندان فاطمه، خلافت خدا در زمين را بر عهده گيرد. نام او مهدي به معناي هدايت يافته است و خداوند كار او را يك شبه به سامان مي رساند.

1- كليات امامت

نزاع بر سر جانشيني پيامبر از نخستين مباحثي است كه پس از آن حضرت ميان مسلمانان رواج يافت.

1-گروهي معتقد بودند كه پيامبر جانشين خود را انتخاب كرده و نظريه امامت به عنوان استمرار نبوت را مطرح نموده و مي بايست از علي (ع) و ديگر پيشوايان كه از سوي پيامبر معرفي شده اند پيروي كرد. از اين نظر آنان شيعه علي (ع) نام گرفتند.

2-گروهي معتقد بودند كه امامت با همه اهميت و ضرورتش، يك مقام اجتماعي و عادي است كه صاحب آن به دست توده مردم يا نخبگان و يا از راه معرفي خليفه پيشين ویا زور شمشیر به اين مقام برگزيده مي شود.

امام شناسي در مذهب اهل بيت علیهم السلام و براي دانشمندان شيعه، خود نقش روش شناختي در باورهاي ديني دارد و فهم توحيد و نبوت، بر آن استوار است. در اصطلاح روايات، شناخت صحيح حجت خدا، ضامن هدايت يافتگي است.

الف- ماهيت امامت

درلغت:

امام به معناي پيشوا، پيشرو، سرپرست و مقتدا آمده است.
الامامه ریاسه عامه فی الدین والدنیا نیابه عن النبی (صلی الله علیه واله وسلم )لشخص من الاشخاص لحفظ الشریعه والدوام الهدایه الالهیه

امامت در اصطلاح متكلمان:

1- جانشيني پيامبر: امام كسي است كه پس از پيامبر بر مسند او مي نشيند.
2- رياست عامه: ولايت بر امت در امور ديني و دنيوي
3- واجب الاطاعه بودن: قيد ((ولايت و سرپرستي خود وجوب اطاعت را به دنبال دارد.

بدين ترتيب، امامت را مي توان چنين تعريف كرد:

((پيشوايي و رياست عامه ديني بر امت مسلمان در امور دنيوي و ديني، كه به جانشيني پيامبر اعظم (ص) و براي حفظ شريعت و تداوم هدایت الهي است.))

ب- تفاوت در تعريف امامت

تفاوت اهل تشيع با تسنن در تصور امامت، نه تنها تفاوت آشكار، كه اساس اختلاف آنان در مسايل مهمي از قبيل چگونگي نصب امام، ويژگيهاي امام و مانند اينهاست

زيرا ديدگاه دو مذهب متفاوت است. يكي امام را تبيين گر مسايل معنوي مردم ميداند ولي ديگري امام را فقط تحليل گر امور سياسي مردم مي داند.


 
دسته بندی: علوم انسانی » معارف اسلامی

تعداد مشاهده: 3283 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: ppt

تعداد صفحات: 102

حجم فایل:379 کیلوبایت

 قیمت: 6,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: