پاورپوینت بررسی و تحلیل مسجد امام تهران

دسته بندي : فنی و مهندسی » معماری
توضیحات:
فایل پاورپوینت بررسی و تحلیل مسجد امام تهران ، در حجم 88 اسلاید قابل ویرایش ، همراه با یک هدیه ویژه.

بخشی از متن:
بازار تهران با قدمتی 400 ساله یکی از پررونق ترین بازارهای ایران محسوب می شود که هنوز فعالیت و قدرت تجاری آن پابرجاست. بنای اولیه بازار به دوره ی شاه طهماسب صفوی و همزمان با ساخت برج و بارو و دروازه ی شهر در سالهای 930 تا948 ه.ق نسبت می دهند. در آن دوران، تهران روستایی کوچک و کم اهمیت بود که در کنار شهر ری قرار داشت. دلیل توجه شاه طهماسب به این منطقه این بود که تهران در نزدیکی مدفن جد بنیانگذاران سلسله صفوی یعنی سید حمزه در ری بوده است. توسعه بازار تهران، از سبزه میدان شروع شده و بر مبنای نیاز مردم و مجاورت دروازه ی شهر که قسمت پر رفت و آمدی بود، به مرور پیشرفت کرده و به شکل امروزی درآمده است. مستشرق انلگیسی که در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار به ایران آمده بود، در سفرنامه ی خود درباره ی بازار تهران نوشته است:« بازار دارالخلافه تهران به منزله ی شهری بوده که در روز حدود30 هزار نفر را در خود جای می داد».
بازار تهران دارای ساختاری پیچیده است، به طوری که نقل است:« بازار آنقدر سوراخ سمبه دارد که در جریان کودتای 28 مرداد، دو شبانه روز سربازها تمام ورودی های آن را بسته بودند و باز هم نتوانستند بازاری ها را حبس کنند. قدیمی ترین بنایی که در بازار وجود دارد، مسجد جامع بازار تهران است، گروهی آن را به عهدآل بویه و گروهی به صفویان نسبت می دهند.
امروز از راسته بازارهای سرپوشیده و طاق و قوس دار، کمتر چیزی باقی مانده، سقف های فلزی و شیروانی را می بینم که تمام محوطه ی بازار را احاطه کرده اند، و دیگر خبری از گنبدهای و سقف های آجری نیست.
بنای مسجد در نیمه اول قرن سیزدهم و در زمان فتحعلی شاه قاجار ساخته شده و بعدها در زمان ناصرالدین شاه قاجار تعمیرات و تغییراتی در آن صورت گرفته است.
از این مسجد با نامهای جامع جدید، جامع سلطانی و مسجد شاه نیز یاده شده است. کتیبه بالای سنگ مرمر ازاره مقصوره که شکایت نماز بر روی آن درج می باشد و همچنین آیات و سوره قرآن که بر روی کاشیهای دور گنبد، ایوان جنوبی، گنبدخانه با خط ثلث و به قلم آقای مهدی ملک الکتاب خوشنویس کاتب فتحعلیشاه نگاشته شده است، تاریخهای 1224 و1229 را دارند. دو قصیده بر سر در شمالی موجود است که یکی متعلق به فتحعلیخان که مصرع دوم بیت آخر آن ماده تاریخ بنای مسجد را در سال1326 بیان می کند و دیگری مربوط به سید حسین متخلصی به « مجمر» که مصرع دوم بیت آخر آن ماده تاریخ بنای مسجد را به سال 1225 دارد ژک موریه نایب سفارت انگلیس که به سال1222 ه.ق در تهران حضور داشته است در سفرنامه خود می گوید:«... تنها بنایی که قابل ملاحظه و تعریف است. مسجدشاه می باشد که ناتمام است.»
و...

فهرست مطالب:
مقدمه
تاریخچه مسجد امام تهران
نقشه دسترسیها
كتيبه هاي تاريخي بنا
سیر تحول بنا
بافت اطراف بنا
نقشه هوایی
پلان و فضاها
پرسپکتیو بیرونی مسجد
برش
تعمیرات مسجد امام تهران
شناخت(مسجد امام تهران)
ورودی های صحن مسجد امام تهران
سقف شبستان اصلی مسجد
سقف هشتی ورودی
ايوان شرقي و غربی مسجد امام تهران
نمایی از بادگیرقدیمی
ورودی هشتی غربی و شرقی
حیاط و صحن مسجد
عکس پانامرا از صحن رو به بازار و صحن اصلی
چند نمونه عکس از شبستان اصلی و شبستان شرقی
مرمت و بازسازی گنبد شبستان اصلی به دلیل فرسایش و پوسیدگی
مرمت و بازسازی گنبد
ورودي مساجد
ساختار مسجد
تزئينات
پيچ فيروزه اي، كتيبه، كاشيكاري و مقرنس كاري سردر مسجد امام تهران
مناره
هشتي ورودي
دهليز و دالان
بازارهاي منتهي به مسجد امام تهران
آسیب شناسی:شماره 1 و طرح مرمت
.
آسیب شناسی:شماره 20 و طرح مرمت

این فایل با فرمت پاورپوینت در 88 اسلاید قابل ویرایش تهیه شده است.

هدیه محصول:
فایل WORD مناره و كاركردهای آن در تاریخ اسلام (11صفحه)
دسته بندی: فنی و مهندسی » معماری

تعداد مشاهده: 5236 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: PPTX

تعداد صفحات: 88

حجم فایل:22,815 کیلوبایت

 قیمت: 30,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • راهنمای استفاده:
    Microsoft powerpoint WinRAR

  • محتوای فایل دانلودی:
    پاورپوینت