فایل تحقیق معماری مساجد در دوره صفوی

دسته بندي : فنی و مهندسی » معماری
توضیحات:
فایل ورد تحقیق معماری مساجد در دوره صفوی ، در حجم 20 صفحه آماده پرینت.

بخشی از متن:
درآمد

اسلام نقش مؤثري در تكامل و توسعه اغلب هنرها در ادوار مختلف به ويژه در عهد صفويه داشته است. در دوران صفويه هنرهاي معماري، نقاشي، خط، تذهيب، قالي‌بافي، پارچه‌بافي، كاشي سازي و... به اوج تكامل خود رسيدند كه نظير آن در ادوار گذشته و بعد كمتر ديده مي‌شود.
فعاليت وسيع معماري دوره صفوي از زمان شاه عباس آغاز شد. در اين دوره نه تنها در اصفهان، بلكه در شيراز، اردبيل، مشهد، تبريز و ديگر شهرهاي ايران بناهاي مختلف احداث شدند. دست راست شاه عباس در عملي ساختن اين طرح معماري بلندپروازانه، مردي بود به راستي برجسته: شيخ بهاء‌الدين محمد عاملي (شيخ بهايي)؛ او به عنوان عالم الهي عالي‌قدر، فيلسوف، مفسر قرآن، فقيه، منجم، معلم، شاعر، مهندس چكيده جامعه ي صفوي عصر شاه عباس كبير بود.
در عهد صفوي سبك معماري قديم ايران تجديد شد و در طرح بناها، شكل و مصالح بناها جاي خود را باز كرد. اغلب بناهاي دوره صفوي مانند مساجد، مدارس و كاروان‌سراها به شكل چهار ايواني بنا شد. استفاده از كاشي معرق و هفت رنگ براي تزيينات، رونق فراوان يافت. به طوري كه ساختمان‌هاي مذهبي اين دوره از گنبد، ايوان، طاق نما، سر در ورودي و حتي مناره ها، با كاشي آراسته شد. خطاطي و خوشنويسي روي كاشي نيز در آرايش بناهاي مذهبي عموميت يافت و بناهاي متعددي با خطوط ثلث، نسخ، نستعليق و خطوط ديگر تزيين شدند.
در ضمن از آن‌جايي كه مساجد مهم ترين بناهاي اسلامي هستند، مي‌توان گفت هنر اسلامي در حقيقت در مساجد پديد آمد و اين اماكن را مي‌توان مهم‌ترين جايگاه تجلي معماري و هنر اسلامي به صورت توأمان دانست.

شيوه اصفهاني
شيوه اصفهاني آخرين شيوه معماري ايران است. خاستگاه اين شيوه، شهر اصفهان نبوده ولي در آن‌جا رشد كرده و بهترين ساختمان هاي آن در اين شهر ساخته شده اند. اين شيوه دربرگيرنده شيوه‌هايي است كه در نوشته هاي غربي به شيوه صفوي، افشاري، قاجاري و زند- قاجار ناميده شده‌اند. اين شيوه كمي پيش از روي كار آمدن صفويان از زمان قره قويونلوها آغاز شد و در پايان روزگار محمدشاه قاجار، دوره نخست آن به پايان مي‌رسد.
و...

فهرست مطالب:
درآمد
شیوه اصفهانی
دو نمونه از مساجد مهم در دوره صفوی
رنگ در مسجد
نور در مسجد
ارتباط نور با معنا
آيا معماري اين دوره، ابتكار تمدن شيعه صفوي است؟
اثرگذاري بر ديگر تمدن‌ها
انديشه شيعه چقدر به هنر توحيدي اهميت مي‌دهد؟
بررسي تطبيقي مساجد شيعه و سني
خلاصه و نتیجه

این فایل با فرمت پاورپوینت در 20 صفحه آماده پرینت تهیه شده است.
دسته بندی: فنی و مهندسی » معماری

تعداد مشاهده: 12330 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: DOCX

تعداد صفحات: 20

حجم فایل:37 کیلوبایت

 قیمت: 14,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • راهنمای استفاده:
    Microsoft word WinRAR

  • محتوای فایل دانلودی:
    word