فایل کارورزی(3) کنش پژوهی
دسته بندي :
جزوه »
گوناگون
کارورزی(3) کنش پژوهی
فرمت فایل: ورد
تعداد صفحات: 105
چکیده
مبحث کارورزی به کارگذاشتن آموخته ها،تعمیق تجربه ها و توسعه ی شایستگی های حرفه ای را فراهم می آورد.این فرآیند از مشاهده ی مسائل فیزیکی ،آموزشی ،تربیتی و عاطفی آموزشگاه آغاز و به درسی پژوهشی در سطح مدارس ،کلاس های درس در جهت کسب مهارت های یادگیری مادام العمر و قرار،گرفتن در چرخه ی حرفه ای ختم شود.
در کارورزی 3 که در این ترم اجرا شد دانشجو معلم تلاش می کند ویژگی های حرفه ای و شخصی خود را واکاوی کند.
گزارش پایانی کارورزی 3 با عنوان کنش پژوهی توسط اینجانب در سه فصل تدوین شده است که به شرح زیر است:
فصل اول با عنوان گام اول کنش پژوهی شامل خصوصیات کارورز و توصیف و تحلیل موقعیت دبیرستان زهره کاردانپور که در کارورزی 3،اهداف و ایده ها و فرضیات کارورز و تحلیل وی از فلسفه ی یک معلم و تعاریف مفاهیم کلیدی است.
فصل دوم نیز با عنوان گام دوم کنش پژوهی شامل طرح های آموزشی که در قالب فرم ج مصوب و همچنین گزارشات اجرای آن ها که در قالب روایت بیان شده است، می باشد.
فصل سوم نیز با عنوان گام سوم کنش پژوهی به تحلیل و تفسیر داده ها می پردازد و روایتی از کارورزی3 و کد گذاری و مضمون یابی و تحلیل و تفسیر داده ها و ارائه ی راه حل ها و راه کار های پیشنهادی بر اساس یافته های حاصل از از کارورزی مطرح می شود.
همچنین در بخش ضمایم گزارش های روزانه ی جلسات کارورزی که در قالب فرم مصوب (الف و ب ) تهیه شده است آمده است.
مقدمه
1- اهمیت کارورزی از نظر شما به عنوان دانشجوی کارورز:
جایگاه حرفه ای معلمی در جوامع مختلف به ویژه کشورهای در حال توسعه از موقعیت اجتماعی مهمی برخوردار است، لذا تربیت و تامین نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش وظیفه ی سنگین و دارای اهمیت است که در کشور ما این مهم بر عهده ی دانشگاه فرهنگیان است. در علوم مختلف همواره سعی در گره زدن مفاهیم تئوری و عملی و بکار بردن دانش و اطلاعات آموخته شده در عمل جهت تثبیت آنها بوده است. در آموزش دانشجو معلمان در رشته های مختلف این موضوع توسط کارورزی نمود بیرونی می یابد و مفاهیم آموخته شده توسط دانشجو معلمان در طول تحصیل، چه قبل و چه در حین کارورزی، از جمله نظریه های روانشناسی پیاژه، ویگوتسکی، گاردنر تا نظریات کانت، دیویی در اصول و فلسفه ی تعلیم و تربیت در قالب درس هایی همچون روانشناسی عمومی و تربیتی، فلسفه و... همه و همه زمانی مفید خواهند بود که توسط معلم کارورز مورد استفاده قرار گیرند. بدون تردید کارورزی نه وظیفه پیوند میان نظر و عمل دارد بلکه در پرورش هویت حرفه ای دانشجو معلمان نقش اساسی دارد. تعهد، پویایی، پیشرفت و بالندگی باید در طول تحصیل و به ویژه کارورزی حاصل گردد.
2- تاثیر تکالیف کارورزی 1،2 و بویژه 3 در رشد حرفه ای دانشجو معلم کارورز:
کارورزی یک: عمل مشاهده ی تاملی
عقیده ی من بر این است تشریح و اهداف و تاثیرات کارورزی 1، که مبتنی بر مشاهده ی تاملی است بدون تعریف دقیق مفاهیم و موضوعات مرتبط به آن ممکن است نتواند این مهم را به خوبی بیان کند. دیدن با مشاهده کردن فرق دارد. مشاهده، بررسی دقیق یک پدیده، شی و ... است که منجر به تفکر درباره ی پدیده ها می شود.
به طور کلی تفکر و اندیشه را می توان فرایند ور رفتن با نشانه و رمز هایی دانست که فرد از دنیای خارج در ذهن خود جمع آوری کرده است، زیرا در واقع صرفا به مدد این رمزها و نشانه هاست که فرد قادر می گردد