پاورپوینت متابولیتها
دسته بندي :
جزوه »
پزشکی
متابولیتها وظایف گوناگونی بر عهده دارند؛ شامل سوخت، ساختمان، پیامرسانی، اثر تحریککنندگی و بازدارندگی روی آنزیمها، اثر کاتالیزوری (معمولا به عنوان یک کوفاکتور نسبت به یک آنزیم)، دفاع و واکنش با ارگانیسمهای دیگر. به عنوان نمونه میتوان به رنگدانهها، ترکیبات معطر و فرومونها اشاره کرد. یک متابولیت اولیه مستقیماً در رشد، نمو و تولید مثل شرکت میکند. الکل مثالی از یکمتابولیت اولیه است که در مقیاس وسیع تولید صنعتی میشود. یک متابولیت ثانویه مستقیماً در این فرآیندهای حیاتی شرکت نمیکند، اما معمولاً یک وظیفه مهم بومشناسی دارد. میتوان ازپادزیستها و رنگدانههایی مانند رزینها و ترپنها به عنوان مثالهایی در این زمینه نام برد. بعضی پادزیستها از متابولیتهای اولیه به عنوان پیش ماده به انگلیسی precursor) ) استفاده میکنند، مانند اکتینومایسین به انگلیسی actinomycin) ) که از متابولیت اولیه تریپتوفان ایجاد میشود.
1.Competitiv Inhibitors :
ترکیباتی هستند که از لحاظ ساختمان شیمیایی شباهتی با سوبسترا دارند و این مشابهت سبب می شود که آنزیم آنها را در جایگاه فعال خود به جای سوبسترا جای دهد .
دو خاصیت مهم این مهار کننده ها :
با افزایش غلضت سوبسترای حقیقی می توان تدریجا آنزیم را از مهار شدگی رها ساخت به عبارت دیگر جسم مهار کننده برای ترکیب شدن با جایگاه فعال آنزیم با سوبسترای حقیقی رقابت می کند.
این ترکیبات بطور اختصاصی بر روی یک آنزیم معین اثر می کنند به بیانی دیگر فقط آنزیمی را بی اثر می کنند که با سوبسترای آن آنزیم مشابهت ساختمانی داشته باشند.