کليد قدرت يا ديژنکتور
دسته بندي :
فنی و مهندسی »
برق، الکترونیک، مخابرات
عنوان مقاله: کليد قدرت يا ديژنکتور
قالب فایل: WORD
فهرست مطالب:
● معرفی
● نکاتی که برای انتخاب کليد قدرت بايد به آنها توجه کرد
● انواع کليد های قدرت
الف – کليد روغنی
ب- کليد کم روغن
پ- کليد اکسپانزيون
ت- کليد هوائی
ث- کليد گاز سخت ( جامد )
ج- کليد SF6 ( کليد با گاز هگزا فلوريد گوگرد )
چ- کليد خلاء
* بخشی از ابتدای مقاله:
معرفی
دیژنکتور کلیدی است که میتواند در موقع لزوم جریان عادی شبکه توزیع و در موقع خطا جریان اتصال کوتاه و جریان اتصال زمین و یا هر نوع جریانی با هر اختلاف فازی را سریع قطع کند .
در اتصال سه فاز که یک حالت خاصی از بار متعادل است با اینکه فرمان قطع به هر سه قطب کلید یکجا و در یک زمان داده میشود ، ابتدا فقط یکی از قطب ها که جریان آن اول مرتبه از صفر می گذرد قطع میشود .
در این لحظه اتصال کوتاه سه فاز تبدیل به یک اتصال کوتاه دو فاز میشود که پس از گذشت ¼ پریود جرقه در این دو قطب همزمان از بین می رود و اتصالی قطع میگردد. زمان خاموش شدن جرقه در دو قطب بعدی معادل صفر شدن جرقه با نقطه 2 مشخص شده است . در یک شبکه با صفر آزاد نقطه اتصال کوتاه شده K که قبل از خاموش شدن جرقه فاز R مرکز صفر ستاره را تشکیل می داد بعد از خاموش شدن جرقه در فاز R از مرکز ستاره MP به نقطه َK در وسط بردار همبستگی ولتاژ ST نقل مکان می یابد .
در نتیجه ولتاژ دو سر قطبی از کلید که جرقه آن زودتر از قطبهای دیگر خاموش شده به مقدار ماکسیموم UY1.5 می رسد . که البته این ازدیاد ولتاژآنقدر ها در استحکام کلید موثر نیست . ولی جرقه طولانی تر در دو قطب دیگر در استقامت الکتریکی و حرارتی کلید بسیار موثر واقع میشود ....