طرح توجيهی فرآوري و بسته‌بندي ماهي

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
مقدمه:
بسته‌بندي به عنوان يك ابزار كارآمد سالهاست كه مورد نظر كارشناسان علم بازاريابي قرار گرفته است. استفاده از انواع مختلف بسته بندي ضمن اينكه قابليت نگهداري بهتري را به كالا مي‌بخشد در كسب سهم بالاتري از بازار براي كالاي مورد نظر نيز مؤثر است.
نظريه پردازان بازاريابي ، دو نقش مهم براي بسته بندي متصور هستند كه عبارتند از نقش Protective و نقش Promotive . چنانكه از واژه به كار گرفته شده براي اين نقش ها نيز برمي‌ايد نقش نخست به وجه نگهداري و دوام حاصل از بسته بندي و نقش دوم به جنبه آگاهي دهنده و پيش برنده بسته بندي اشاره دارد.

از ديگر سو توجه ناكافي به موازين بسته بندي بهداشتي موجب گشته است كه محصولات مختلف غذايي كشور عليرغم دارا بودن كيفيت بسيار خوب در بدو توليد به دليل پيدايش پاره اي آلودگي‌هاي ثانويه و يا عرضه در اندازه ها و اشكالي خارج از استاندارد يا پسند بازار هدف نتوانند به بازارهاي جهاني راه يافته و مسير را براي افزايش سطح توليد داخلي هموار نمايند. بديهي است با اجراي طرح هاي فرآوري و بسته بندي بهداشتي ، محصولات غذايي توليدي كشور ، قابليت رقابت با محصولات مشابه خارجي را در بازارهاي جهاني خواهند داشت.

آلودگي و فساد مواد پروتئيني حيواني و فراورده هاي دامي موجب افت قابل توجه ارزش غذايي و نهايتا خروج مواد باارزش غذايي ازچرخه مصرف مي‌گردد. از ديگر سو استفاده از گوشت ماهي و ساير آبزيان به عنوان يك منبع غذايي مهم و با ارزش مي‌تواند در تامين سلامت جامعه نقش بسزايي ايفا نمايد چرا كه چربي موجود در گوشت ماهي داراي كلسترول غير مضر مي‌باشد. لكن گوشت ماهي ماده غذايي بسيار حساس و سريع الفسادي است كه حفظ كيفيت آن از مرحله صيد تا مصرف از اهميت بالايي برخوردار است،
لذا صنايع مربوط به فرآوري و نگهداري اين محصول مي‌توانند در ارتقاي كيفيت و در نتيجه ترغيب مصرف‌كنندگان به استفاده از اين فرآورده مهم مؤثر باشند ، با عنايت به اين موارد فرآوري و بسته بندي گوشت ماهي به ظرفيت يكهزار و هشتصد تن در سال مد نظر ارائه دهندگان طرح مي‌باشد. انجام اين امر به صورت دريافت اجرت براي بسته بندي گوشت ماهي از صاحبان كالا بوده و طي آن افت وزني حدود سي و پنج درصدي ناشي از فرايند فرآوري و خروج امعا و احشا محاسبه مي‌گردد و ضايعات ماهي كه در تهيه پودر ماهي به كار مي‌رود نيز به صاحبان كالا عودت مي‌گردد.
علاوه بر اينكه پرداختن به اين موضوع داراي توجيه مناسـب اقتصادي است، با اجـراي اين طرح ، مي‌توان بستر مناسبي را براي اشتغال نيروهاي ماهر و نيمه ماهر فراهم آورد كه با توجه به ماهيت صنايع غذايي بانوان مي‌توانند سهم بسزايي در آن داشته باشند.
خلاصه طرح:
موضوع طرح : فرآوري و بسته بندي گوشت ماهي
ظرفيت : 1800 تن در سال
محل اجراي طرح : قابل اجرا در سراسر كشور
سرمايه گذاري كـل: 71/2289 ميليون ريال
سهم آوردة متقاضي: 71/229 ميليون ريال
سهم تسهيلات: 2060 ميليون ريال
ميزان اشتغالزايي : چهـل و نه نفـر
دورة بازگشـت سرمايه: شـانزده ماه
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 2599 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 20

حجم فایل:24 کیلوبایت

 قیمت: 1,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    حاوي فايل ورد قابل ويرايش