مقاله درباره بستنی

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع غذایی
دانلود مقاله درباره بستنی

نوع فایل: word

فرمت فایل: doc

قابل ویرایش

تعداد صفحات : 22 صفحه

قسمتی از متن :

مقدمه
بستني يکي از بهترين مواد ماه هاي گرم سال است که مصرف آن مي تواند در تامين کلسيم مورد نياز بدن کودکان موثر باشد. بستني به خاطر داشتن ميزان فراوان شير از ارزش بالاي انرژي زايي برخوردار است.همچنين، اين ماده غذايي عناصر و مواد ارزشمندي همچون کلسيم، آهن، فسفر، منيزيم و ويتامين هاي A و B و C، پروتئين، کربوهيدرات و .. را در خود جاي داده است.گفتني است به خاطر افزايش ميزان ميکروارگانيسم هاي شير در مدت کوتاه، بهتر است بستني تهيه شده از شير پاستوريزه مصرف شود و از طرفي ديگر بايستي ميزان و نوع مواد نگهدارنده، مواد رنگي، نوع بسته بندي و استانداردهاي يک بستني مورد توجه قرار گيرد.

تاريخچه بستني
در اولين نظر وقتي کلمه بستني را مي شنويم فکر مي کنيم بستني يکي از محصولات تمدن جديد است، حال آنکه تاريخ بستني خيلي قديمي است، در قرن چهارم قبل از ميلاد، اسکندر کبير به نوشيدنيهاي يخ زده يا به اصطلاح امروز تگري علاقه فراواني داشته است او نوعي دسر مي خورد که به ماسدوان معروف بود، در آن زمان، ميوه هاي مختلف را مخلوط مي کردند و با عسل شيرين مي کردند و در کوزه هاي گلي مي ريختند و کوزه ها را در برف مي¬گذاشتند تا يخ کند، در سال 62 قبل از ميلاد، نرون امپراطور روم گروههايي را به کوهستانهاي آپنين مي فرستاد تا برايش يخ و برف ببرند، سپس آن را با شربت، پوره ميوه يا عسل مخلوط ميکرد و ميخورد. طبق روايات يکي از تاريخ نويسان هم عصرش، وقتي مهمان داشت صف بردگان مثل زنجير دست به دست مي دادند و از لاي برفهاي کوه آپنن بستني ميوه و عسل را که به سبک بستني اسکندر درست مي¬شد به سر ميز غذاي مهمانان مي آوردند، کشورهاي عربي در قديم شربت خنکي داشتند که به وسيله يخ و نمک آن را خنک مي کردند و مارکوپولو سياح معروف ايتاليائي وقتي از سفر دور و دراز خود برگشت نسخه شربتهايي را که در کشورهاي عربي درست مي کردند، به اروپا آورد و کلمه سوربت از کلمه شربت عربي در زبان اروپايي وارد شد و تا امروز هم مصطلح است و به نوعي بستني که از آب ميوه ها تهيه مي شود اطلاق مي گردد، هانري سوم و بعد از او لويي چهاردهم از سلاطين فرانسه بودند که به بستني علاقه زيادي داشتند و بر اثر اين علاقه بستني هاي متنوعي از شير و تخم مرغ تهيه مي¬کردند، هزاران سال است که آب يخ زده در آسيا به مصرف خوراکي ميرسد، اشاره به مصرف مواد لبني يخ زده اولين بار درادبيات چين باستان ديده شده است که قدمت اين منابع به قرن دوازدهم بر ميگردد.
در ايران، بستني ابتدا به صورت سنتي و دستي با عنوان "بستني زعفراني" تهيه مي‌شد. اين بستني درون ظرفي(بشکه اي) دو جداره درست مي‌شد؛ به اين صورت که درون جدار داخلي شير، خامه، شکر، ثعلب و زعفران، و در جدار بيروني يخ و نمک ريخته مي‌شد؛ سپس بشکه را مرتباً تکان مي‌دادند تا بستني تهيه شود. اما امروزه اين صنعت توسعه‌ي فراوان يافته و تقريباً در تمام شهرهاي ايران به صورت صنعتي تهيه و مصرف مي‌گردد.
در یک نوع طبقه بندی، بستنی ها در چهار گروه قرار می گیرند:
۱٫ بستنی هایی که عمدتا از شیر و فرآورده های آن تولید می شوند.
۲٫ بستنی های حاوی چربی های گیاهی.
۳٫ Sherbet که از آبمیوه، چربی شیر و مواد جامد غیر چرب شیر تشکیل می یابد.
۴٫ یخمک، که از آب، شکر و کنستانترة میوه تولید می گردد.



دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 8455 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 22

حجم فایل:217 کیلوبایت

 قیمت: 50,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    محتوای فایل دانلودی حاوی فایل ورد است.