مقاله عملیات برنیشینگ

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع غذایی
دانلود مقاله عملیات برنیشینگ

نوع فایل: word

فرمت فایل: doc

قابل ویرایش

تعداد صفحات : 93 صفحه

قسمتی از متن :

رساله حاضر راجع به عملیات (برنیشینگ)1 جلادهی با عوامل لغزنده سخت نظیر سا چمه ها و رولر ها می باشد این فرایند شامل عملیات داخلی و خارجی می باشد که در این رساله به طور اخص به قسمت جلادهی قطعات اختصاص دارد .
از آنجایی که عملیات برنیشینگ عملیات بدون براده برداری است. که در آن بدون اینکه عمل برش خراش و ساییدن روی سطح قطعه فلزی ایجاد گردد کار سرد انجام می گیرد. عملیات های ماشین کاری مشابه که شامل براده برداری از سطح قطعه می شوند مثل تراشکاری، سنگ زنی و ... ایجاد یکسری تغییرات اجباری و تحمیلی روی قطعه از نظر هندسی ابعاد و زبری می کنند. در صورتیکه برنیشینگ صافی سطح را بهبود می بخشد و خواص ابعادی قطعه را دقیق تر می کند.
همچنین به جهت اینکه جریان پلاستیک مواد هنگامی اتفاق می افتد که تنش وارده به قطعه از نقطه تنش تسلیم جنس قطعه کار می گذرد. در این حالت جریان فلز ایجاد می شود و برآمدگی ها، فرورفتگی ها را پر می کند همچنین این اعمال فشار در لایه های سطحی قطعه کار تنش پسماند فشاری ایجاد می کند. این تنش پسماند فشاری و کاهش زبری ها باعث افزایش حد تحمل بارهای دینامیکی می گردد. زیرا رشد ترک های سطحی به علت وجود تنش پسماند فشاری متوقف می گردد و نیز به جهت آنکه این تنش های پسماند سبب بهبود حد تحمل، استحکام تسلیم و استحکام شکست می شود از اهمیت خاصی برخوردار است.
اصوالاً هدف اصلی این فرایند نسبت به متد های سنتی که دارای مکانیسم های براده برداری می باشند، دارای اختلالات ذاتی هستند که باعث اتلاف انرژی؛ اصطکاک، آسیب به سطح(سایش) و . . . می شوند. این اختلالاتی که باعث کاهش کارایی و قابلیت اعتماد قطعه می گردند بر خلاف چنین سطحی، سطح برنیش شده دارای سطح مقاوم به سایش، خوردگی و اکسیداسیون است. همچنین سطح بر نیش شده دارای ضریب اصطکاک کمتر و نیز چسبندگی کمتری است.
همچنین از عملیات برنیشینگ برای شکل دهی فلزات نظیر لوله های بکار رفته در صنعت نفت مورد استفاده قرار می گیرد. که از طریق آن و توسط ابزارهای برنیشینگ هیدرولیکی دهانه های لوله های مختلف را باز و یا قدری از قطر آن را کاهش می دهند و با انطباق دو سر لوله ها آنها را بر روی یکدیگر پرس می کنند که در نهایت یک انطباق کاملاً آبندی و فاقد تنش پسماند خواهیم داشت.
جلادهی سطح توسط غلطک یک فرایند کار سرد برای تولید سطح یکنواخت و سخت می باشد.اصولاً کیفیت سطح فاکتور مهمی است که با استفاده از آن کیفیت تکنولوژی اجزا ماشین کاری شده ارزیابی می شود. فاکتورهایی که در این فرایند عموماً مورد نظر و تاکید قرار می گیرند شامل: 1-دقت هندسی 2- دقت ابعادی است که این فاکتور های مهندسی معمولا وابسته به فشار زیاد، دمای بالا و سرعت زیاد هستند. شناخت و بهینه سازی ارتباطات میان هندسه سطح و عملیات ماشین کاری نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. که سعی شده تحقیقات بطور مبسوط در فصل سه بر روی سه متریال مختلف انجام شود. حال نکاتی که در بخش مقدمه می توان عرض کرد این است که سطوح با توجه به کاربرد خاص شان از درجه اهمیت مختلفی برخوردار هستند به همین دلیل هندسه سطح و عملیات ماشین کاری بایستی از هم تفکیک شود. بویژه در بررسی های مربوط به ویژگی روانکاری بایستی این جدا سازی صورت پذیرد. ناهمواری های قسمت های مختلف سطح ویژگی مهم مهندسی طرح است که تاثیر قابل توجهی روی مقاومت سائیدگی و استحکام تضعیف شده دارد. باید به این نکته توجه داشت که سطح صاف هرکز بطور کامل تولید نمی شود. معمولاً سطوح همیشه دارای بی نظمی هایی به شکل برامدگی و شیار می باشد. اصولاً فرایند هایی که بواسطه آنها سطوح پرداخت کاری می شوند از نظر تسهیلات متفاوت بوده که به عملیات پرداخت کاری آسیب مکانیکی و دمایی، تنش های باقی مانده موجود مربوط می شود. این فرایند ها را طبق نوع کنترل مکانیسم ها به دو نوع تقسیم می شوند. یکی شامل کاهش ماده از طریق سنباده کاری که وابسته به فشار پلاستیکی سطح است که بواسطه آن توزیع مجدد ماده بدون کاهش سطح صورت می گیرد. مورد دوم در پرداخت کاری سطح با فرایند نظیر جلادهی مشاهده می شود که با بکار بستن ساچمه سخت و کاملاً جلا یافته روی سطح متالیک تحت فشار به دست می آید این امر باعث می شود تا برآمدگی سطح متالیک به طور دائم منبسط شوند و فشار بکار رفته برای جلادهی به حد ارتجاعی ماده متالیک برسد و شیارها را پر کرده و بخشی از پرداخت کاری اتفاق بیفتد . علاوه بر تولید سطح پرداخت مناسب فرایند جلادهی، مزیتهای بیشتری نسبت به فرایند ماشین کاری دارد ، مانند افزایش سختی، افزایش ایمنی، مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی و دوره فرسودگی که نتیجه تنش باقیمانده فشرده شده روی سطح تولید شده می باشد.
اصولاً سطوح ماشین کاری شده با استفاده از فرایند های سنتی مانند تراشکاری فرزکاری، داری بی نظمی و عیوبی مانند علامات و خراشهای ابزار است که موجب اتلاف انرژی و اسیب سطحی (سایش) می شود. این قطعات ماشین کاری شده باعث ایجاد مساله تحمل هندسی سایش سطح می شود و بویژه اگر بوسیله اپراتور های اماتور کنترل شده باشد. بر این اساس فرایند جلادهی جایگزینی مناسب و تاثیر گذاری برای عملیات نهایی ماشی کاری است که به دلیل عدم جدا شدن براده از قطعه کار عملیات نسبتاً آسان انجام می شود. تا ویژگی های خاص فیزیکی، مکانیکی و روانکاری سطح محصولات تولیدی افزایش می یابد. این نوع افزایش کیفیت سطح با فشردگی لایه های سطح قطعه کار به دست می آید با گلوله یا رول غلتان سخت و جلا یافته همراه است. زمانیکه فشار بکار رفته جلادهی به استحکام تسلیم ماده برسد فشردگی سطح به طور پلاستیکی تضعیف شده به طور یکنواخت در سطح قطعه پراکنده می شود.
دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 8744 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 93

حجم فایل:6,577 کیلوبایت

 قیمت: 50,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    محتوای فایل دانلودی حاوی فایل ورد است.