مقاله شیر پاستوریزه قوچان

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع غذایی
دانلود مقاله شیر پاستوریزه قوچان

نوع فایل: word

فرمت فایل: doc

قابل ویرایش

تعداد صفحات : 29 صفحه

قسمتی از متن :
مقدمه
شير به عنوان يك ماده غذايي ارزشمند نخستين و كاملترين غذاي نوزاد انسان و حيوان را تشكيل مي دهد و در تمام طول دوران رشد عنصري حياتي در جيره غذايي و الگوي تغذيه محسوب مي شود .
مواد غذايي مختلفي كه مورد استفاده بشر قرار مي گيرند عمدتاً به عنوان ماده غذايي آفريده نشده اند بلكه يك قسمت از يك موجود جاندار و يا زنده بوده يا مثل تخم مرغ و عسل جهت برآوردن احتياجات ديگري از قبيل ازدياد نسل و تغذيه زمستاني مي باشد . مواد غذائي نباتي هر كدام قسمتي از گياه و نبات مانند ميوه ، ريشه ، ساقه و برگ مي باشند در حالي كه شير را به عنوان هديه اي از مادر به فرزند خويش به عنوان اولين ماده غذايي نوزاد بايد شناخت كه تمام مواد غذائي مورد نياز بدن را داراست .

تأثيرات شيردرانسان وجامعه
شير با 30% كل پروتئين 75 % كلسيم و 20 % كالري و همچنين كمتر از 30 درصد چربي مورد نياز بدن را تامين مي كند و از لحاظ اقتصادي شير و فراورده هاي آن از جمله ارزانترين منابع تامين پروتئين جامعه مي باشد. شير پاستوريزه و هموژنيزه مورد تاكيد محافل بهداشتي و پزشكي مي باشد. استفاده از شير و لبنيات پاستوريزه به لحاظ فعال بودن ميكرو ارگانيسم ها و باكتري هاي بيماري زا خطراتي را متوجه سلامت انسان مي كند بويژه آنكه برخي از بيماري ها بين انسان و دام مشترك بوده و به راحتي از طريق مصرف شير آلوده به انسان منتقل مي شود به همين دليل استفاده از شير هموژنيزه و پاستوريزه شده را براي جامعه مفيد دانسته و به همين خاطر تصميم به ساخت يك واحد صنعتي توليد شير پاستوريزه و هموژنيزه
گرفته ايم .
شير را نمي توان به عنوان مخلوطي از پروتئين ، چربي ، كربوهيدرات ، مواد معدني و ويتامين ها معرفي كرد چون عملاً مخلوط كردن اين مواد هيچ موقع شير را بوجود نمي آورد. آزمايشات مختلف انجام يافته در زمينه كشف چگونگي مخلوط شدن مواد شير با هم هيچ موقع جواب كامل و گويايي نداده است اما به صورت كلي شير از پروتئين ، چربي ، كربوهيدرات ، مواد معدني و ويتامين تشكيل شده است كه ساختمان شير را از حالت خيلي ساده تا كمپلكس تشكيل مي دهد شير را نبايد به عنوان يك نوشيدني ساده تلقي كرد بلكه ماده خام و اصلي خيلي از فراوردهاي ديگر مانند خامه ، پنير ، شيرخشك و همچنين بستني مي باشد. براي اينكه بتوان به طور صحيح تركيب شير را بررسي كرد بهتر است آن را به دو قسمت آب و ماده خشك تقسيم كنيم . آب 4/87 درصد از شير را تشكيل مي دهد و ماده خشك بقيه آن را تشكيل مي دهد. ماده خشك از لاكتوزها چربي مواد ازته و مواد مينرال تشكيل شده است .
شير در جاهاي مختلفي كاربرد دارد از جمله : صنايع غذايي و صنايع داروسازي . در صنايع غذايي شير عامل توليد انواع خوراكي ها مي باشد كه به اختصار توضيح داده شده است اما در منابع دارو سازي براي ساخت آنتي بيوتيك ها و داروهاي بيولوژيكي و همچنين ساخت داروهاي مرحله اي از شير استفاده مي شود به اين ترتيب كه شير را به مواد اوليه تجزيه كرده و بر روي حيوانات آزمايش مي كنند و نتايج آن را در ساخت داروهاي جديد اعمال مي كنند . شير از لحاظ رقابت با مواد غذايي ديگر مانند سبزيجات ، ميوه جات و پروتئين ها و گوشت يكي از بهترين مواد غذايي مي باشد و همچنين درصد زيادي از مردم به جاي استفاده از مواد فوق الذكر از شير استفاده مي كنند.
براي اينكه درصد زيادي از جمعيت كشورمان را جوانان و نوجوانان تشكيل مي دهند مصرف روزانه شير و لبنيات باعث جلوگيري از ابتلاي آنها به بسياري بيماريها مي شود. خوشبختانه اين فرهنگ در ميان مردم به صورت همه گير در آمده است كه از شير و مشتقات آن به صورت روزانه استفاده مي شود به اين دليل فروش روزانه شير روز به روز افزايش مي يابد .

دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 9403 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 38

حجم فایل:229 کیلوبایت

 قیمت: 50,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    محتوای فایل دانلودی حاوی فایل ورد است.