مقاله غني سازي گندم و عناصر ريز مغذي

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع غذایی
دانلود مقاله غني سازي گندم و عناصر ريز مغذي

نوع فایل: word

فرمت فایل: doc

قابل ویرایش

تعداد صفحات : 7 صفحه

قسمتی از متن :

مقدمه:
در طول 20 سال گذشته كل توليدات كشاورزي كشور به سه برابر ( از 19 ميليون تن به 60 تن ) افزايش يافته و بيشترين افزايش ، در ده سال اخير ( به رغم خشكسالي 7 سال از 12 سال) بوده است . يكي از اهداف برنامه هاي سوم و چهارم توسعه (86-1379) افزايش توليدات كشاورزي از 60 ميليون تن به 120 ميليون تن در سال مي باشد. . سؤال اين است كه افزايش توليدات كشاورزي با سرمايه گذاري اندك در اين بخش،خشكسالي، شور شدن زمينها ( از شدت تبخير)، به زير ساختمان رفتن زمينهاي زراعي در حومه شهرها و پر هزينه بودن افزايش سطح ئزير كشت با چه برنامه ا ي و چگونه امكان پذير است ؟
1-مصرف بهينه كود و آب :
بيش از 25درصد افزايش توليد محصولات كشاورزي‌‍،بهبود كيفي محصولات كشاورزي،غني سازي محصولات كشاورزي، توليد بذور قوي و صرفه حويي در مصرف آب و كود ، حفظ محيط زيست و نيل به كشاورزي پايدار . پاسخ ما اين است كه اگر يافته هاي تحقيقاتي در مورد مصرف متعادل كودها به ويژه مصرف كودهاي ريز مغذي در سطح كشور همگاني بود علاوه بر بيش از 25 درصد افزايش عملكرد، بهبود كيفيت محصولات باغي در كشور ما، پايين بودن كيفيت آنها به ويژه از نظر خاصيت انباري، پوكي و كمي ارزش غذايي آنها مي باشد.


2- توليد انواع كود در كشور

افتخار ملي،جلوگيري از خروج ارز ، تسهيل در دسترسي مولدين كشاورزي به كودها، ايجاد اشتغال و كاهش بيكاري در جامعه . با همگاني كردن مصرفكودهاي محتوي عناصر ريز مغذي در كشور كه ثمره تلاشهاي علمي و خستگي ناپذير پنج سال اخير محققين جوان مؤسسه تحقيقات خاك و اب بوده و با انتشار بيش از 400 كتاب مقاله علمي نشريات فني و تحقيقي- ترويجي به حل اين قبيل مشكلات نايل خواهيم آمد . به دلايل متعددي خاكهاي زراعي كشور ما با كمبود شديد ريز مغذيها به ويژه روي (zn )و آهن Fe)) مواجه مي باشند:
○آهكي بود ن خا كها○بي كربناته بودن آب آبياري كه عمل ان مشابه (( افرادي كه در رگهاي كرونر قلب خود، رسوب كلسترول دارند))○ پايين بودن مواد آلي در خاكهاي زراعي ○ حاكميت تنش خشكي در مزارع كشور.
عوامل فوق سبب شده يا گياه نتواند ريز مغذيهارا جذب كند، يا در صورت جذب امكان استفاده از آنها را به دليل رسوب در آوندها نداشته باشد. به اين ترتيب حركت اين مواد به برگ ، دانه و ميوه بسيار كند بوده و عموماًبه همين دلايل غلظت آنها در اندامهاي مورد مصرف انسان و دام بسيار پايين مي باشد. در نتيجه در خاكهاي آهكي ايران انسان دام با كمبود اين عناصر مواجه مي باشند به همين دلايل مقدارعناصر ريز مغذي به ويژه روي zn)) قابل استفاده در عمده خاكهاي كشاورزي كشور كم و حتي در بيش از 40 درصد آنها زير خط فقر قرار دارند عناصر ريز مغذي (آهن، روي،منگز، مس،و بور ) و حتي عناصري مثل كلسيم،گوگرد،منيزيم،و پتاسيم نيز به دليل شرايط فوق دچار كمبود هستند. در گذشته نقش عناصر ريز مغذي به ويژه روي ((znدر كشور چه در بخش كشاورزي و چه در بخش پزشكي فراموش شده بود . بدين جهت اكثريت جامعه ما ، به كمبود روي مبتلا هستند رنگ پريدگي را پزشكان به كمبود آهن مربوط مي دانند. در حاليكه كم خوني (persiananemia)مربوط به كمبود هردو عنصر (zn)و آهن ((Feميباشد. محققين بيان مي دارند در سنين بالا،افرادي كه بدن آنها با كمبود روي مواجه باشد، احتمال ابتلا به بيماري قند از نوع IIدر انها افزايش مي يابد. در نتايج تحقيقات اخير كه در پنجمين كنگره تغذيه ايران (1378) ارائه گرديد حدود نيمي از دانش اموزان راهنمايي تهران با كمبود روي( (znبودند. خوردن مهر (خاك) ريزش مو ،پرو ستاتيت بوي بد دهان و نبود حس چشايي تعدادي از عوارض كمبود روي در انسان مي باشد . در سنين بالا برخي از خانمها در كارهاي روزانه از خستگي زود هنگام رنج مي برند يكي از علل آن كمي مقدار آنتي اكسيدانها در بدن مي باشد. در مصرف سولفات روي كه خود يك آنتي اكسيدان است، انسان زود خسته نمي شود به همين دليل تجويز سولفات روي براي ورزشكاران نيز حتماًمفيد خواهد بود امروزه در پزشكي از عناصر معدني روي(zn)و سلنيوم ( se)و از ويتامينهاي(A،C،E )به عنوان مواد انتي اكسيدان ياد مي كنند.
دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 8748 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 7

حجم فایل:152 کیلوبایت

 قیمت: 50,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    محتوای فایل دانلودی حاوی فایل ورد است.