دانلود مقاله آموزش در بزرگسالان
دسته بندي :
علوم انسانی »
تاریخ و ادبیات
دانلود مقاله آموزش در بزرگسالان
نوع فایل: word
فرمت فایل: doc
قابل ویرایش
تعداد صفحات : 27 صفحه
قسمتی از متن :
مقدمه
مطالعه آموزش بزرگسالان مرتباً اهميت بيشتري مييابد، زيرا آموزش حرفهاي مربيان بزرگسالان در بريتانياي كبير و ديگر كشورها جهان روندي رو به افزايش دارد؛ اما تعداد معدودي از كنتابهاي موجود دانشجويان را با زمينهاي گستردهتر از اين موضوع آشنا ميسازد.
تامين آموزش و پرورش براي بزرگسالان بدان سبب ضرورت دارد كه انسانها و جامعه كنوني ما وضعيت خاصي دارد.
در جامعه ملاحظات متعددي وجود دارد كه بايد به آن توجه كرد. از آن جمله ميتوان به تغييرات سريع اجتماعي و فرهنگي، منسوخ شدن دانش فني بدان دليل است كه اگر افراد با اين دانش كار كنند، نميتوانند پيشرفت نمايند. افزايش اوقات فراغت و افزايش عده كساني كه به سن كهنسالي ميرسند و لزوم تلاش براي رسيدن به جامعهاي مردمي اشاره كرد.
افزون بر اينكه انان نياز اساسي به يادگيري دارد، مادام العمر در حال يادگيري است و تامين آموزش و پرورش در تمام طول حيات او وسيلهاي براي ارضاي اين نياز اساسي است.
آموزش بزرگسالان را نبايد يك آموش تجملي براي معدودي انسان استثنائي دانست. همچنين نميتوان آن را موضوعي تلقي كرد كه فقط زمان كوتاهي از اوايل جواني انسان را شامل ميشود، بلكه بايد آن را يك ضرورت هميشگي ملي و يك بخش ناگسستني از تمدن انسان دانست و به همين امري همگاني و مادام العمر است (اسميت، 1999).
كاملاً عادي است كه بگوييم آموزش و پرورش نبايد در هنگام فراغت از تحصيل انسان متوقف شود. عادي بودن اين نكته در آن است كه هدف سازمان مدرسه، اطمينان از ادامه يادگيري با سازماندهي تواناييهايي است كه انسان را تضمين ميكند. تمايل به يادگيري از خود زندگي و تبديل شرايط زندگي به گونهاي كه همه مردم در فرآيند زيستن ياد هم بگيرند، ظريفترين دستاورد تعليم و تربيت است (ديوئي، 1916).
وضعيت آموزش در آغاز قرن بيستم
70% جمعيت بالاي 15سال جهان و 90% جمعيت همين گروه سني دركشورهاي جهان سوم به آموزش و پرورش دسترسي نداشتند.
آغاز نيمه دوم قرن بيستم، 44%جمعيت بالاي15سال در كل جهان و 64% جمعيت همين گروه سني در كشورهاي جهان سوم هنوز به آموزش و پرورش دسترسي نداشتند.
درپايان قرن بيستم حدود كل جمعيت 15 سال به بالا در كل جهان به آموزش و پرورش دسترسي نداشتند. بيشتر اين جمعيت دركشورهاي جهان سوم زندگي ميكنند.
منابع و مواخذ:
1. جارويس، پيتر. آموزش بزرگسالان و آموزش مداوم. ترجمه غلامعلي سرمد. تهران. 1378.
2. اینترنت.
-
محتوای فایل دانلودی:
محتوای فایل دانلودی حاوی فایل ورد است.