پاورپوینت آزمون های فشار قوی (HV)

دسته بندي : فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات
 پاورپوینت آزمون های فشار قوی (HV)

نوع فایل: power point

فرمت فایل: pptx

قابل ویرایش

تعداد اسلاید : 17 صفحه

قسمتی از پاورپوینت :

مقدمه

همواره بین محل تولید برق (نیروگاهها) با محل مصرف (شهرها و روستاها) به دلایل مختلف فاصله زیادی وجود دارد. انتقال انرژی برق در این مسیرهای طولانی باعث تلفات و هدر رفت این انرژی گرانقیمت می شود . بنابراین همواره کاهش تلفات و جلوگیری از افت برق در مسیر انتقال و توزیع یکی از دغدغه های دست اندرکاران این صنعت بوده است. یکی از راهکارهای اولیه و عمومی استفاده از سطوح ولتاژ بالاتر برای انتقال انرژی الکتریکی می باشد.

سطح ولتاژ برق تولید شده در نیروگاهها توسط ترانسفورماتورهای قدرت در همان محل تا حدود چند صد هزار ولت افزایش پیدا می کند، با توجه به اصل بقای انرژی و یکسان بودن تقریبی توان ورودی و خروجی در ترانسفورماتورها، جریان برق به همان نسبت کاهش می یابد. با کاهش جریان در مسیر انتقال، تلفات در هادی های الکتریکی که با مجذور جریان رابطه مستقیم دارند بشدت کاهش می یابد.

سطوح ولتاژ استانداردی که برای انتقال در نظر گرفته می شود:

20, 33, 63, 132, 230, 400, 750, … (kV)
در کشور ما در حال حاضر حداکثر ولتاژ انتقال 230 کیلوولت است. البته خطوط 400 کیلوولتی در برخی نقاط اجرا و یا در حال طراحی و پیاده سازی هستند.

با افزایش سطح ولتاژ حوزه میدان های الکتریکی و مغناطیسی در اطراف هادی ها از نظر شدت و فاصله افزایش می یابد.

فاصله هوایی موجود مابین دو هادی حامل جریان و یا یک هادی حامل جریان و نول یا ارت مانند یک عایق با مقاومت بالا (بیش از چند صد مگااهم) عمل می کند. عایق های الکتریکی همگی دارای مقاومت عایقی مشخصی هستند میزان این مقاومت عایقی به جنس ماده و طول آن بستگی دارد. متناسب با هر مقاومت عایقی، ولتاژ شکستی برای عایق وجود دارد این ولتاژ نشانگر سطحی از اختلاف پتانسیل است که در آن ماده عایقی خاصیت خود را از دست داده (به اصطلاح می شکند) و مانند یک هادی عمل می کند.
در تجهیزات برقی (عموماً سه فاز) بین فازهای مختلف ، بین فازها و نول و نیز بین فازها و ارت اختلاف پتانسیل بالایی برقرار است. در این فواصل یا از مواد عایقی (مانند مقره ها با جنس های مختلف) و یا فاصله هوایی استفاده شده است. میزان این فواصل و یا بعبارتی طول عایق ها، با افزایش اختلاف ولتاژ دو انتهای آن نسبت مستقیم دارد. هرچه ولتاژ بالاتر فواصل عایقی و طول عایق های بکاررفته باید بیشتر باشد تا با افزایش مقاومت عایقی از شکست عایق و رخداد اتصال کوتاه و خطرات ناشی از آن از نظر ایمنی و عملکرد جلوگیری شود.

دسته بندی: فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات

تعداد مشاهده: 6431 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.ppt

فرمت فایل اصلی: ppt

تعداد صفحات: 17

حجم فایل:1,002 کیلوبایت

 قیمت: 20,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    محتوای فایل دانلودی حاوی فایل پاورپوینت است.