پاورپوینت اصول مدارات مخابراتی تلویزيون و راديو

دسته بندي : فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات
دانلود پاورپوینت اصول مدارات مخابراتی تلویزيون و راديو

نوع فایل: power point

فرمت فایل: pptx

قابل ویرایش

تعداد اسلاید : 30 صفحه

قسمتی از پاورپوینت :

مدولاسيون AM , FM
مقدمه
در انواع وسيعي از سيستم هاي مهندسي مفهومي بنام مدولاسيون نقشي محوري ايفا مي نمايد. در حالت کلي ، يک سيستم مدولاسيون سيستمي است که در آن سيگنالي جهت کنترل پارامتري از سيگنالي ديگر بکار گرفته مي شود .
از ميان کاربردهاي مدولاسيون دامنه ، بکار گيري آن در سيستم هاي مخابراتي از اهميت خاصي برخوردار است . بطور معمول براي هر يک از انواع کانالهاي مخابراتي محدوده اي از فرکانس وجود دارد که براي ارسال سيگنال مناسبترين محدوده بشمار مي رود . به عنوان مثال ، جو به سرعت سيگنالهاي واقع در محدوده فرکانسي صوتي ( ??Hz تا ??Hz ) را تضعيف مي کند، در حاليکه سيگنالهاي واقع در محدوده فرکانسهاي بالاتر را تا فواصل زيادي منتسر مي کند.
بدين لحاظ ،ارسال سيگنالهاي صوتي مانند صحبت و يا موسيقي از طريق کانالهايي که از انتشار در جو زمين استفاده مي کنند ، به کمک يک سيستم مدولاسيون که سيگنال مورد نظر را بر يک سيگنال حامل فرکانس بالا سوار مي کند ، صورت مي گيرد . يکي از سيستم هاي مدولاسيون معمول براي اين منظور ” مدولاسيون دامنه سينوسي” است که در آن سيگنال حاوي اطلاعات ، مثلأ صحبت و يا موسيقي ، به منظور ايجاد تغيير در دامنه يک سيگنال حامل سينوسي که فرکانس آن در محدوده مناسب قرار دارد ، بکار مي رود .
با بکار گيري سيستم هاي مدولاسيون ، ارسال همزمان بيش از يک سيگنال با طيفهاي رويهم افتاده نيز از طريق يک کانال مشترک امکان پذير است ، به اين عمل مولتي پلکس کردن گفته مي شود.
کاربرد ديگري از اصول مدولاسيون دامنه در فرايندي است که طي آن قطاري از پالسهاي مستطيلي با فواصل و اندازه هاي مساوي در سيگنال حاوي اطلاعات ضرب مي شود ، به اين فرايند مدولاسيون دامنه پالس گفته مي شود . اين روش مدولاسيون ، علاوه بر اينکه خود داراي اهميت زيادي در سيستم مخابراتي است ، ارتباط نزديکي نيز با مفهوم نمونه برداري دارد. بر اساس اين مفهوم تحت شرايطي خاص يک سيگنال مي تواند توسط آن که با فواصل زماني مساوي از يکديگر قرار دارند معرفي شود.
کاربرد عمده مدولاسيون دامنه در سيستم هاي پيوسته در زمان و در تبديل سيگنالهاي پيوسته در زمان به سيگنالهاي گسسته در زمان است . انواع مهم ديگري از مدولاسيون نيز وجود دارد؛ مثلأ مدولاسيون فرکانس و يا فاز سينوسي ، که در آن سيگنال حاوي اطلاعات براي تغيير فرکانس و يا فاز يک حامل سينوسي حول يک فرکانس مرکزي به کار گرفته مي شود
مدولاسيون
مدولاسیون در مهندسی عبارت است از سوار کردن سیگنال اطلاعات (سیگنال باند پایه یا پیام) بر روی سیگنال معمولاً فرکانس بالاتری (سیگنال حامل) به منظور افزایش برد سیگنال و بهره‌وری انتقال و استفاده بهتر از پهنای باند کانال. در مدولاسیون یکی از خواص سیگنال حامل (مثلاً دامنه، فرکانس، فاز یا ...) با توجه به تغییرات سیگنال پیام تغییر داده می‌شوند.
ضرورت مدولاسیون
از پهنای باند استفاده‌ای بهینه شود و هر پیام در کانال خاصی قرار گیرد.
مسافت انتقال پیام (که در فرکانس‌های پایین کم است.) افزوده شود.
اگر کانال مخابراتی شامل فضای آزاد باشد در این صورت برای انتشار و دریافت سیگنال آنتن‌هایی مورد نیاز است طول این آنتن‌ها متناسب با طول موج سیگنال فرستاده شده‌است. بسیاری از سیگنال‌های صوتی دارای مولفه فرکانسی ۱۰۰ هرتز یا پایین تر هستند. برای ارسال این سیگنال‌ها اگر سیگنال مستقیما انتشار یابد به آنتن‌هایی با طول حدود ۳۰۰km نیاز است. اما اگر از مدولاسیون برای سوار کردن سیگنال بر روی یک فرکانس حامل مثلاً ۱۰۰Mhz استفاده کنیم در این صورت طول آنتن‌ها حدود یک متر خواهد بود.
انواع مدولاسیون
مدولاسیون انواع مختلفی دارد. همچنین مدولاسیون به انواع آنالوگ و دیجیتال هم تقسیم می‌شود. برای اشاره به مدولاسیون‌های دیجیتال بیشتر از اصطلاح کلیدزنی (Keying) استفاده می‌شود.
در مدولاسیون سیگنال فرکانس بالا (حامل) بر اساس سیگنال پیام تغییر داده می‌شود. سیگنال حامل خواص مختلفی دارد که می‌تواند بر اساس سیگنال پیام تغییر داده شوند و از این رو انواع مختلفی از مدولاسیون پدید می‌آید.

دسته بندی: فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات

تعداد مشاهده: 7969 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.ppt

فرمت فایل اصلی: ppt

تعداد صفحات: 30

حجم فایل:539 کیلوبایت

 قیمت: 50,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    محتوای فایل دانلودی حاوی فایل پاورپوینت است.